Agos gazetesi yazarından Mansur Yavaş'a veto

Agos gazetesi yazarı Ohannes, Kılıçdağı, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olması durumunda HDP'nin aday çıkartması gerektiğini savundu.

Agos gazetesi yazarından Mansur Yavaş'a veto

Ohannes Kılıçdağı Agos gazetesindeki bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı adaylığı sürecini irdeleyen bir yazı kaleme aldı. Ohannes Kılıçdağı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın 6'lı masanın adayı olması durumunda HDP'nin aday çıkartması gerektiğini yazdı.

Ohannes Kılıçdağı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Tüm bunları, ismi Altılı Masa’nın muhtemel adayları arasında geçen Mansur Yavaş’a istinaden söylediğimi tahmin etmişsinizdir. Ülkücü bir geçmişi olması bir yana, bunu hiç de geçmişte bırakmış gibi davranmayan, her fırsatta gururla sahiplenen birinin cumhurbaşkanlığı makamına taşınmasına katkıda bulunacak değiliz, en azından ben değilim. Bunu söylediğiniz zaman 'Erdoğan mı, Yavaş mı?' kartını oynuyorlar. Hem HDP’nin defalarca yaptığı “Oturup kamuya açık, şeffaf biçimde konuşalım, ortak bir adayda anlaşalım” çağrılarına kulak tıkayacak, hiçbir yanıt vermeyeceksiniz, hem de HDP tabanında kabul görmeyecek ve bu gene defalarca belirtilmiş birini âdeta inadına aday yapacaksınız, sonra da 'Erdoğan mı, Yavaş mı?' diye şantaj yapacaksınız. Böyle bir durumda sonuçtan şantajı kuran ve ileri süren sorumlu olur, o şantaja boyun eğmeyen değil."

Odatv.com

mansur yavaş