Ziya Selçuk'tan eğitimde ilk büyük hamle

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiği günden bu yana eğitimde dikkat çeken hamleler yapıyor. Bu hamlelerin en önemlisinin sinyalini ise bugün verdi...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günden bu yana eğitimde dikkat çeken hamleler yapıyor. Bu hamlelerin en önemlisinin sinyalini ise bugün verdi.

Bakan Selçuk, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile bir görüşme gerçekleştirdi. Selçuk’un bu görüşmede, özel okullara öğrenci başına verilen teşviklerin kaldırılabileceğini söylediği öğrenildi.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre eğitim konusunda tecrübeli iki isim, eğitim siteminde yaşanan sorunları, okullarda kayıt parası alınmasını, ek gösterge sorunu, 4+4+4 eğitim düzeninin yanlışlığını ve atanamayan öğretmenleri görüştü.

Bakan Selçuk’a nezaket ziyaretinde bulunan CHP’li Yıldırım Kaya, öğretmenlerin mecbur kaldığı mülakat düzenini, yerleştirme sonuçlarında çuvallayan sınavları ve ders kitaplarındaki çekincelerini aktardı.

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen öğretmenlerin sorunlarını da Bakan Selçuk’a ileten Kaya, FETÖ’cü olmadığı anlaşılan öğretmenlere en azından özel kurumlarda çalışma izni verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim sistemindeki bozuklukların temel sebebinin 4+4+4 olduğunu Bakan Selçuk’a aktaran Yıldırım Kaya’ya, Ziya Selçuk, bu konudaki sorunların giderilmesi için “ellerinden geleni yapacaklarını” söyledi.

Selçuk toplantıdaki en önemli konuyu ise özel okullar konusunda dile getirdi. Kendisi de özel okul sahibi olan Ziya Selçuk, özel okullara verilen devlet teşviğinin kaldırılacağını dile getirdi. Bunun için herhangi bir süre vermeyen Selçuk, bu teşviklere karşı olduğunu da toplantıda dile getirdi.

Mert Taşçılar

Odatv.com

Mert Taşcılar odatv arşiv