Yüksek Seçim Kurulu Hakimi sansürledi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aday hakim ve savcıların evraklarına ilişkin...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) aday hakim ve savcıların evraklarına ilişkin incelemelerini tamamladı. Adaylar başvurularını tamamladı ancak incelemeler yapılırken ilginç bir olay yaşandı.

HSYK seçimine aday olan Hakim Nuh Hüseyin Köse, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Evraklarını YSK'ya ulaştıran Hakim Köse, özgeçmişinde YARSAV kurucusu ve Yargıçlar Sendikası İstanbul Temsilcisi olduğunu belirtti. Evrakları incelenen Hakim Köse, YSK tarafından aranarak özgeçmişinde YARSAV ve Yargıçlar Sendikası bilgilerinin yer alamayacağını bildirildi.

YSK’nın sansürüne ilişkin Odatv’ye konuşan Hakim Köse, olayı şöyle anlattı:

Dün YSK’dan bir yazıişleri müdürü aradı. Özgeçmişimdeki ‘YARSAV kurucu üyeliği’ ve ‘Yargıçlar Sendikası İstanbul Temsilciliği’ çıkarılmasına karar verildiğini söyledi. Buna muhafaza edip etmediğimi sordu. ‘Ben çıkarmıyorum ama siz çıkarırsanız sonuçlarına katlanırsınız’ dedim. Diğer arkadaşlara da benzer şeyler söylemişler.

‘MEMLEKETİME GÖRE Mİ OY İSTEYECEĞİM?’

YSK’nın uygulamasının eleştirilmesi gereken bir anlayış olduğunu ifade eden Hakim Köse, “Danıştay’ın ve yasaların tanıdığı yargı örgütlerini YSK tanımıyor. YSK, hükümet gibi davranıyor” dedi. Bunun gerekçesine ilişkin bir şey söylenmediğini aktaran Hakm Köse, “Yazılı bir şey göndermediler” açıklamasında bulundu. Seçimlerde neye göre oy isteyeceğini anlayamadığını belirten Köse, şunları söyledi:

YSK, bunu çıkardıktan sonra geriye ne kalıyor? Beni neye göre seçecekler? Memleketimize göre mi oy isteyeceğiz, ya da hangi dönem mezun olduğumuz yazıyor özgeçmişimizde; o dönem mezunlarından mı oy isteyeceğim?

Caner Taşpınar

Odatv.com

HSYK seçim ysk Yüsek Seçim Kurulu Hakim Nuh Hüseyin Köse yarsav yargıçlar sendikası arşiv