Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu

RAFAEL SADİ23 Kasım sabahı İsrail ve Türkiye için pek de iyi başlamadı. Çarşamba gecesi...

RAFAEL SADİ

23 Kasım sabahı İsrail ve Türkiye için pek de iyi başlamadı. Çarşamba gecesi Düzce'de saat 04.09 saatlerinde şiddetli bir deprem yaşandı. Deprem, İstanbul dahil birçok şehirden bile hissedildi. Depremde 68 kişi yaralandı.

Türkiye'de deprem olduğu gün, İsrail ise sabah saatlerinde iki farklı terör saldırısıyla sarsıldı. Kudüs'te otobüs duraklarına düzenlenen bombalı terör saldırısı sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti 18 kişi yaralandı.

Farkındaysanız terör ve ölüm haberlerine fazla yer vermiyorum. Ancak yok saymak da çok doğru değil.

Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu - Resim : 1

Resimde 16 yaşındaki Arie Saçupak Kudüs'te bu sabah bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu - Resim : 2

Bu sabah iki terör saldırısı ve Türkiye’deki deprem haberleri ile uyandık. Kudüs'te peş peşe patlayan iki bomba saldırısında bir ölü 18 yaralı mevcut.

Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu - Resim : 3
Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu - Resim : 4

BİRİNCİ PATLAMA SAAT 07.05 TE ŞAAREY KUDÜS’TE

İKİNCİ PATLAMA SAAT 07.35 TE TSOMET RAMOT (Ramot Kavşağı)

Otobüs duraklarına bırakılan bomba paketleri uzaktan patlatıldı. Saldırıdan sonra başka bir bomba ihtimali sebebi ile bütün otobüs durakları kontrol edildi ve insanlara gerek duymadıkça sokağa çıkmamaları, Kudüs'e gitmemeleri tavsiye edildi.

Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu - Resim : 5

Bunun ne kadar etkili olabileceği konusunda ben kuşkuluyum. İşi olan insanlar sokağa çıkmamazlık edemeyeceklerdir. Ama gözlerini dört açmaları ve kuşkulu buldukları her olayı polise bildirmeleri gerekmektedir.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE

Türkiye’nin sarsıldığı gün İsrail’de neler oldu - Resim : 6

Düzce merkez üssü olan depremin 5.9 şiddetinde olduğu ve toplam 50 yaralı olduğunu anlıyoruz basından. Ölülerin olmaması sevindirici ve Geçmiş Olsun Türkiye diyoruz.

Başka bir acı ve garip olay ise Dalyat Al Carmel şehrinde oturan bi genç adam Cenin kentine gidiyor ve araba lastiği almak isterken bir trafik kazası ile ağır yaralı olarak Cenin hastanesine sevk ediliyor. Bir süre sonra yoğun bakımdaki gencin odasına yüzü maskeli teröristler girip ölüm döşeğindeki genci alıp kaçırıyor. Belki de kurtulma şansı olan Tiran Pero maalesef hayatını kaybetti ve teröristler cesedini iade etmek için İsrail Ordusunca öldürülmüş olan teröristlerin cesetleri ile takas etmeyi talep ettiler. Olay devam ediyor. Tiran Pero, Dalşyat Al Carmelde yaşayan Dürzü bir ailenin çocuğu idi.

Odatv.com

israil