Cüneyt Ülsever yazdı: Yılın adamı: Fuat Avni

2014= Fuat Avni Yılı

Bence 2014 ‘ün en başarılı ismi Fuat Avni!

O bir “fenomen”!

Eminim 2014 yılı tarihe Fuat Avni isimli bir ben-i ademin fenomen olduğu yıl olarak geçecek:

2014=Fuat Avni Yılı!

“Fuat Avni her şeyi önden biliyor ama ne yerde, ne gökte, ne Ankara’da, ne İstanbul’da!

Aynı Fuat Avni her yerde, her odada, her delikte! ...”

Nasıl ki, ilkokul şarkılarında:

“Orda bir köy var, uzakta/O köy bizim köyümüzdür/Gezmesek de, tozmasak da/O köy bizim köyümüzdür”, diyerek çocuklara gezmedikleri, tozmadıkları, görmedikleri, bilmedikleri köy “sizin köyünüz” diye yutturulur, Fuat Avni de aynen:

“Orda bir adam var uzakta/O adam bizim adamımızdır/ Görmesek de, tanımasak da/ O adam bizim adamımızdır”, kıvamında kavratılıyor.

***

Kimileri ülke tarihinde yapılan ilk seçimde %52 oranında oy alarak cumhurbaşkanı olan RTE’yi yılın adamı olarak görebilir. Hiçbir itirazım yok. Bu başarıya şapka çıkarılır.

Ancak, ben yine de diyorum ki; RTE de Fuat Avni’ye şapka çıkarıyor!

RTE Noel Baba’ya bile ayar veriyor. Medyayı, TÜSİAD’ı, Batılı mihrakları topa tutuyor. Medyanın büyük patronları elini öpmek için sırada. Herkes hışmından korkuyor.

Bir kişi hariç:

Fuat Avni!

Değil Türkiye’de, tüm dünyada herkes gölgesine bile ceket düğmelerini iliklerken, Fuat Avni RTE’yi iplemiyor, ondan zerre kadar korkmuyor, üstelik devamlı RTE’ye dayılanıyor.

Her an dibinde dolaşıyor. Her kararını biliyor. Önden haber veriyor. Dedikleri de bir bir çıkıyor. Ama adam (veya adamlar veya hem adamlar/hem kadınlar) yok ortada.

***

“Fuat Avni Fenomeni”ne RTE açısından bakın! Tuvalete girsen “acaba o da mı girdi?”, diye kıllanıyorsun, kendi mahreminde soyunmaya kalksan “yoksa beni seyrediyor mu?”, diyerek huylanıyorsun.

Elinle yetiştirdiğin MİT Müsteşarı’nın aklına Suriye ile kapışmak için Suriye’den Türkiye’ye ateş açmak gibi dâhiyane bir fikir geliyor! Müsteşar daha konuyu Dış İşleri Bakanı’na açarken Fuat Avni tüm âlimler birleşse akıl edemeyecekleri bu “şahane fikri” yedi düvele ilan ediveriyor.

***

Herkes “neden RTE hep hiddet ve şiddet dolu?” diye birbirine sorup duruyor.

Gücünün şahikasında iken, dünyayı titretirken Fuat Avni gibi sade ve basit bir ismin karşısında aciz kalan bir insanın sinir sistemi allak bullak olmaz mı?

Elinizi vicdanınıza koyun da şu soruya cevap verin.

Hangi anti-depresan ilaç RTE’yi gevşetebilir?

Ben şahsen RTE’nin her gün başka birine hiddet içinde ayar vermesine şaşırmıyorum. Söylediklerinde illa bir mantık da aramıyorum. Kendisine hak bile veriyorum. Dünyada kaç insan zıvanadan çıkmaz da “Fuat Avni Fenomeni”ne dayanabilir?

***

Ben de geçenlerde zıvanadan çıktım, Fuat Avni’yi “teknoloji”ye bağladım. Şöyle dedim

… Ankara’da her duvarın deliğinde ‘böcek’ aranırken siz doğrudan gökyüzünden, bir uydu üzerinden her yerin dinlendiği bir dünya tasavvur edin. Artık dinlenen yere ‘böcek’ falan yerleştirmeye gerek yok. George Orwell’in 1948’de ‘1984’ü betimlerken tanımladığı ‘Büyük Birader’ ama Okyanus Ötesi’nde, ama Büyük Britanya Adalarında, ama Bavyera’da bir küçük odada RTE ve şürekâsını 7/24 dinliyor… ”

Topu Milliyet’ten Önder Yılmaz kaptı. O da şöyle yazdı:

“Uzmanlar, yeni dinleme tekniğinin, sesin boşlukta yok olmaması ve depolanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyor. Devre sistemi olmadığı de için alıcı aygıtın tespit edilemediği üzerinde duruluyor. Buna göre, yeni sistemde aygıt devrede olmadığı için odada ve ortamda tespit edilmesi mümkün olmuyor. Uzmanlar bu sistemin dış kaynaklı yönetiminin de mümkün olduğunu düşünüyor.” (27.12.2014)

“Sesin boşlukta yok olmaması ve depolanması!”

Hayda!

Yetmedi. Konunun ciddi uzmanı bir okur bana bir mektup yolladı ve dedi ki:

“Ses boşlukta yayılmaz, yani sesin boşlukta yok olmaması ve depolanması gibi bir durum asla yok.

Olan şu; binaların dokularına yerleştirilen ses-elektromagnetik dönüştürücüler sesi elektromagnetik dalgaya çeviriyor ve o elektromagnetik dalga uydudan kolayca kayıt ediliyor.

Yani her bina bir anten gibi içerde konuşulanları uyduya iletiyor.

Aslında bildiğimiz mikrofon prensibi fakat nano-teknoloji ile binlerce çipten oluşan mikro yapılar. Yeni bir teknoloji!”

“Nano-teknoloji ile binlerce çipten oluşan mikro yapılar!”

Buyurun buradan yakın!

Demek ki “elektromagnetik dönüştürücüler” bize “Fuat Avni” diye kakalanıyor!

***

Ben ne yedi düvele ayar verebilen RTE’yi, ne gâvurun bayramını kutlamayan ama bizim paramızla gâvurun milyonluk arabasına binebilen Mehmet Görmez’i, ne de akraba kayırma uğruna İslamı kullanmayı akıl edebilen Mehmet Metiner’i yılın adamı olarak görüyorum.

Kabul. Üçünün de ilim-irfan seviyesi çok yüksek.

Ama yine de en büyük Fuat Avni!

Onun ilim-irfanına biz Türklerin irfanda en ileri gidenleri bile yetişemiyor!

Cüneyt Ülsever

Odatv.com

cüneyt ülsever Fuat Avni 2014 recep tayyip erdoğan arşiv