Yazlık saraya otel "müjdesi"

Erdoğan, "İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat'ı daha yakından tanısınlar" dedi...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nın ardından Bitlis'in Ahlat ilçesine geçti. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van Gölü kıyısındaki Kale Mahallesi'nde inşasına başlanan Ahlat Cumhurbaşkanlığı külliyesinin tamamlanacağını belirterek, "İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat'ı daha yakından tanısınlar" dedi.

Ahlat'taki tarihi Meydanlık Mezarlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi kentten dikkat çekici mesajlar verdi. Ahlat'ta çadırların kurulduğu festival alanında toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Ahlat dönüşü geçirdiği kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Haluk Dursun'u andığı konuşmasında önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan Dünya Göçebe Oyunları'nın Türkiye'de yapılacağı bilgisini paylaştı.

Yazlık saraya otel "müjdesi" - Resim : 1

"TARİHİMİZİ 1923’TEN BAŞLATAN ZİHNİYET AHLAT’I İHMAL ETTİ"

Konuşmasında, Sultan Alparslan'ın Malazgirt zaferinden önce son otağını Ahlat'ta kurduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm bu birikimine ve zenginliğine rağmen Ahlat maalesef senelerce kaderine terk etmiştir. Tarihimizi 1923'ten başlatan zihniyet Ahlat'ı ihmal etti, gereken kıymeti vermedi. Türk milletinin ruh köküyle bağını kesmek isteyenler, diğer pek çok değerimiz gibi Ahlat'ı da ihmal etti, görmezden geldi. Nasıl kütüphanelerimizdeki nadide eserler hurda diye yabancılara satılmışsa, Ahlat gibi yaşayan kütüphaneler de yıllarca umursanmadı. Biz, düzenlediğimiz etkinliklerle Ahlat'ın bu makus talihini değiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

"İNŞALLAH KÜLLİYENİN ÇEVRESİNDE BUTİK BİR KAÇ OTEL DE YAPACAĞIZ"

Ahlat'ın sahil kalesinin de yer aldığı Kale Mahallesi'nde inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı yazlık külliyesine de değinen Erdoğan, "İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat'ı daha yakından tanısınlar. Anadolu'nun Orhun abideleri olarak bilinen tarihi yazıtları UNESCO listesine aldırmak için şu anda mücadele ediyoruz. Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız" diye konuştu.

Yazlık saraya otel "müjdesi" - Resim : 2

‘BİZE KEFEN BİÇENLERİN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Konuşmasını, "Ne Haçlı artıklarının ne Bizans heveslilerinin ne PKK denilen kendini bilmezlerin, bizimle hedeflerimiz arasına girmesine izin vermeyeceğiz" sözleriyle sürdüren Erdoğan, "Malazgirt'te tüm dünyaya Anadolu'nun ebedi ve ezeli yurdumuz olduğunu haykırdık. Bize kefen biçenlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Yazlık saraya otel "müjdesi" - Resim : 3

Yusuf Yavuz odatv arşiv