Müyesser Yıldız: Murat Özenalp'a bir demet çiçeği çok gördüler

murat özenalp, müyesser yıldız, çiçek

Geçen sene bugünlerdi. Genç bir adamı, çocuklarına hasret bir babayı, başarılı bir askeri kaybettik. Kurulan tuzağa, kumpasa daha fazla dayanamadı, “gizli görevdeyim” dediği Mamak Cezaevi’nde çocuklarının gözü önünde beyin kanaması geçirdi. GATA’da 5 gün komada kaldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun ifadesiyle o günlerde eşi, doktorlardan “tutunacak tek bir dal” istedi. Olmadı, kurtarılamadı ve o genç adam zindandan, “sonsuz özgürlüğe” uçtu.

Tahmin ettiğiniz gibi merhum Kurmay Albay Murat Özenalp’ten söz ediyorum. 4 gün sonra birinci ölüm yıldönümü. Ne çabuk geçti, değil mi? Bir de çocuklarına, eşine, annesine sorun.

O sonsuz yolculuğa çıktıktan 48 gün sonra Anayasa Mahkemesi Balyoz davasını bozdu. Tüm arkadaşları tahliye oldu, ama Murat Albay göremedi, dönemedi.

Yapılan yeniden yargılama da 1 ay önce sonuçlandı ve beraatle birlikte tüm Balyoz sanıklarının maddi-manevi haklarının iadesi kararı çıktı. Murat Albay’a iade edilecek ne vardı ki?

Genelkurmay Başkanlığı kararın ardından yaptığı açıklamada, “Beraat eden personelin ailelerini ve TSK mensuplarının sevincini yürekten paylaşııp, sağlıklı ve mutlu günler temenni ederken”, Murat Albay’ı hatırlamadı bile.

Biz de istedik ki; Birinci ölüm yıldönümünde Murat Albayı hatırlatalım, unutturmayalım.

Özlem ve heyecanla kollar sıvandı. Bir yanda Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) bir yanda ailesi, öte yanda Vardiya Bizde Platformu ve mahpushane arkadaşları.

ÇİÇEK BIRAKMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Herkesin tek dileği vardı. O dilek, “1 Mayıs Cuma günü mezarlık ziyaretinden önce Mamak Cezaevi’ne gidilsin. Herkes dışarıda beklerken eşi, annesi, kızkardeşi ve birkaç koğuş arkadaşı içeri girip, düştüğü yere bir demet çiçek bıraksın”dı.

Ailesi ve TESUD, Mamak Cezaevi’ne giriş izni için Genelkurmay Başkanlığı’na başvurdu. Bu masum istek oradan oraya, en son Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildi.

Sonuç mu; Bu çok insani, masum, haklı istek REDDEDİLDİ!..

Şaşırdık mı? Cenaze törenine, tüm tepkileri göze alarak sadece Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu’nun katıldığını hatırlayınca; Hayır!..

Murat Özenalp ve Ailesine “İkinci Balyoz indirildi” desek, çok mu haksızlık etmiş oluruz?

Ve bundan sonra bizlere “vefayı, silah arkadaşlığını” anlatacak birileri çıkar mı acaba?

Varsın, Mamak Cezaevi’ne sokmasınlar!.. Ailesi, silah arkadaşları ve sevenleri Cuma günü saat 12.00’de Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabrinin başında olacak. “Şehit” yazılan yeni mezar taşının başında dua edilecek. Ardından annesi Samiye Özenalp’in evinde mevlüt okunacak.

MURAT ALBAY KİTABI

Varsın, ömrünü verdiği TSK onu hatırlamasın; Mamak zindanında birlikte yattığı silah arkadaşları, onu hatırlatacak bir esere imza attı. Daha tahliye olmadan Murat Albay için bir kitap taslağı derlemişlerdi. İşte o kitap ölüm yıldönümüne yetişti.

Alibi Yayıncılık’tan bugün yarın çıkacak olan kitabın ismi, “Bir Kumpas Şehidi Albay Murat Özenalp”.

Bu kitabı herkes mutlaka okusun... Ama en başta da ona bir demet çiçeği çok görenler... Belki silah arkadaşlığını hatırlamalarına vesile olur!..

Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun Murat Albay.

Müyesser Yıldız: Murat Özenalp'a bir demet çiçeği çok gördüler - Resim : 1

Müyesser Yıldız

Odatv.com

arşiv