Futbolda yanıtlarını bekleyen sorular

M. Ayhan Kara yazdı: Bu topa girmeden kamuoyunun merak ettiği, bana sık sorulan ve yanıtı muhataplarında olan üç soru var.

Süper Lig’de takımlar kamp döneminde ve yakında hazırlık maçları da başlar. Ancak buna karşın sorunlar çok. En başta Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF arasındaki çekişme… Bu topa girmeden kamuoyunun merak ettiği, bana sık sorulan ve yanıtı muhataplarında olan üç soru var.

2021-22 SEZONUNUN ADI OLACAK MI

Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun başlamasına 34 gün kala TFF henüz sezonun adını koymadı. Biliyorsunuz, geçen sezon Süper Lig yıllardır yaşatılan geleneğe aykırı bir şekilde isimsiz (no-name) olarak oynamıştı. Bu konuyu geçen sezon biter bitmez yeniden gündeme getirmiş ve TFF’ye hatırlatmıştım. Yazılarımda hatırlatmakla yetinmemiş, TFF YK Üyesi Hamit Altıntop’a da bir karşılaşmamızda aktarmıştım.

İki sezon önceki öneri şuydu; İstanbul, Ankara, Trabzon’dan isimler daha önceki yıllarda onore edilerek sezonlara adı verilmiş fakat ülkemizde futbolun ilk oynandığı kent olan İzmir hiç onore edilmemişti. Geçen sezon konulmayan “Adnan Süvari Sezonu” ismi bu sezona verilebilirdi. Verilmelidir de!.. Şimdi TFF’ye bir kez daha soruyorum: 2021-2022 sezonunun başlamasına 34 gün kaldı. Sezonun adını belirlediniz mi? “Adnan Süvari Sezonu”nu açıklayacak mısınız? Yoksa İzmir’i yine pas mı geçeceksiniz? Kızılderililer hakkında kitap yazan (!) eski futbolcu İzmirli Vekil Alpay Özalan başta olmak üzere İzmir Milletvekilleri, İzmir’in yerel yöneticileri, İzmir’in spor kulüpleri ve sivil toplumu, İzmir’in medyası bu konuda ne düşünüyor? Bir girişimleri var mı?

BAKANLIK GÖZTEPE GÜRSEL AKSEL STADI’NI NE ZAMAN DEVREDECEK

Göztepe Gürsel Aksel Stadı planlanandan 6 aylık bir gecikmeyle de olsa 2019-20 sezonunun ortasında hizmete girdi. Birkaç ay önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen açılışı yapıldı. Duyuyorum ki henüz stadın Göztepe Spor Kulübü’ne devri henüz yapılmış değil. Seyircisiz oynanan bir buçuk sezon ve diğer ticari gelirlerin de düşmesi ve yayıncı kuruluşun indirime gitmesiyle mali olarak çok kayba uğrayan Göztepe’ye bir an önce stadın devrinin yapılması gerekmiyor mu? Bir engel mi var? Engel yoksa bunca zamandır ne bekleniyor? Başka duyumlarım da var ama şimdilik bu kadar. Büyük bir camia olan Göztepe’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan beklentisi, stadın devrinin daha fazla bekletilmeden yapılması, Göztepe’nin stattan elde edilecek gelirlerden nasiplenmesi.

DENİZLİ DEVAM EDECEK Mİ

Altay, 18 yıl aradan sonra daha önce 41 sezon bulunduğu Süper Lig’e yükseldi. Süper Lig’in başlamasına 34 gün kala önceki gün taraftarsız ve teknik direktörsüz top başı yapan siyah beyazlı camiada tedirginlik var. 28 Haziran’daki genel kuruldan güven tazeleyerek çıkan Başkan Özgür Ekmekçioğlu, Mustafa Denizli ile yürümek istiyor. Henüz iki iç transfer dışında bir transfer hareketi yok. Acaba Denizli hangi konuda ikna edilemiyor? Alacağı görev pozisyonu mu mesele? Yoksa parada mı anlaşılamıyor? Ya da transfer listesinde mi sorun var? Bir soru da kamuoyunda dolaşan şu: Denizli, malum geçen sezonun sonlarında görev kabul ederken para istemedi. Ücretinin kendisine değil, iki vakfa bağış olarak ödenmesini istedi. Soru şu: Bu ücret ne kadardı, Kulüp tarafından iki vakfa ne kadar ve ne şekilde ödendi? Kamuoyu adına bunu da sormuş olalım. Çünkü ne kulüpten ne hocadan ne de vakıflardan herhangi bir açıklama duymadım, görmedim. (Şu ihtimali de göz önüne alıyorum; acaba benim gözümden mi kaçtı?)

M. Ayhan Kara

Odatv.com

Futbolda yanıtlarını bekleyen sorular - Resim : 1