Yandaşların hedefinde Odatv'nin o söyleşisi var

Ankara'da patlayan bombaların ardından Türkiye yaşadığı şoku atlatmaya çalışırken, son...

Ankara'da patlayan bombaların ardından Türkiye yaşadığı şoku atlatmaya çalışırken, son dönemdeki patlamaların faillerinin bulunamamasıyla ilgili iktidarı ve Erdoğan'ı eleştiren İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'a yandaş medyadan saldırı geldi. Sabah, Star ve Haber7 gibi yandaş yayınlarda "Gezi İmamı" olarak yaftalanan Eliaçık'ın eleştirileri "skandal" olarak duyuruldu.

Ankara'daki patlamaların ardından sorularımızı yanıtlayan ve gerçek sorumlular bulunmadığı sürece ölenlerin kanları Erdoğan'ın ellerinde yorumunda bulunan Eliaçık'ı 'Gezi İmamı' olarak yaftalayan Star, Sabah ve Haber7 gibi hükümet yanlısı yayın organları Eliaçık'ın iktidara yönelik eleştirilerini 'skandal' olarak duyurdu.

"Gezi İmamı'ndan skandal patlama yorumu" başlığıyla verilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da düzenlenen terör saldırısı sonucunda 97 kişi hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra emniyet yetkilileri çalışmalarını yürütürken, İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'tan ilginç bir yorum geldi. Eliaçık, saldırının faili meçhul olduğunu ve bu yüzden saldırıyı devletin üzerine yıkmak zorunda olduklarını söyledi.

DEVLETİN ÜZERİNE YIKMAK ZORUNDAYIZ

Odatv'ye konuşan Eliaçık şunları söyledi; "Eğer bir şeyi faili meçhulse. Ne olduğu bulunamıyorsa, failini bulması gerekenin sen ben değil, devlet olduğu için bunu devletin üstüne yıkmak zorundayız ki devlet de kendisini suçlu hissetsin, bunun failini ortaya çıkarmalıyım. Yoksa ben yapmadığım halde benim üzerime yıkılacak duygusuyla bunu bulması lazım."

ELİAÇIK PATLAMALARLA İLGİLİ NE SÖYLEMİŞTİ

Eliaçık'la yaptığımız kapsamlı söyleşide yaşananların ve dökülen kanın Erdoğan'ın 'gitmeme' hırsı yüzünden olduğunu öne süren Eliaçık, 'Saray Gladyosu' olarak anılan devlet ve MİT içindeki küçük bir grubun dolap çevirdiğini iddia etmişti:

Yandaşların hedefinde Odatv'nin o söyleşisi var - Resim : 1

İşte o haberler:

Yandaşların hedefinde Odatv'nin o söyleşisi var - Resim : 2

Yandaşların hedefinde Odatv'nin o söyleşisi var - Resim : 3

Yandaşların hedefinde Odatv'nin o söyleşisi var - Resim : 4

Yusuf Yavuz

Odatv.com

odatv İhsan Eliaçık arşiv