Yandaş medyanın muteber konuğu FETÖ dolandırıcılığından tutuklandı

Hükümete yakın medya kuruluşlarının çarşaf çarşaf sözlerini bastığı, davalarda tanık olan Hüseyin Sarıçiçek geçen günlerde İzmir’de tutuklandı.

Adı; Hüseyin Sarıçiçek...

Türkiye onu FETÖ'nün "askeri imamı" olarak tanıdı. İddiaya göre; 17 - 25 Aralık sonrası örgütten koptu ve kendi imkanlarıyla elde ettiği 200 saatlik ses kaydı, yüzlerce belgeyi 2014 sonunda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Sarıçiçek'in teslim ettiği belgeler arasında; FETÖ’nün imamları, Alevi çalışması, emniyet ve TSK içerisindeki FETÖ yapılanması, siyasi partiler içindeki örgüt elemanları olduğu ileri sürüldü. Bu belgelerden yola çıkılarak hükümete yakın medyada onlarca haber yayımlandı.

TRT, Sarıçiçek’in sözlerini “FETÖ'nün eski ‘askeri imamı’ndan çarpıcı itiraflar” başlığıyla haberleştirmişti. O haberde Sarıçiçek’in şu iddiaları yer alıyordu:

-7 Şubat 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da gireceği ameliyatta öldürülmesinin planlandığını Necdet İçel'e ait Torbalı'daki çiftlikte öğrendiğini söyledi.

-TSK'dan atılan FETÖ üyelerinin oranı henüz yüzde 10 civarında. Yeni bir kalkışma yapabilirler mi? Net bir şey söyleyemem ama birinci öncelikleri suikast. Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast yapmak isteyeceklerdir. Birkaç yerde bomba patlatmak isteyecekler.

-Türkiye genelindeki Alevi'lerin yaşadığı yerlerde ibadethanelerin, Cemevlerinin tadilatlarını FETÖ yaptırdı. Bu, günü geldiğinde Alevi'leri kullanmak için yapıldı.”

AVUKATA KAFA ATTI

Hükümete yakın A Haber kanalı, Sarıçiçek’i yanına alarak İzmir’de bir çiftliğe gitmişti. Sarıçiçek programda, FETÖ imamlarının çiftlikte bir işadamını dövdüklerini daha sonra da helikopterden attıklarını söylemişti. Bu açıklamalar "Büyük işadamlarına kumpaslar bu çiftlikte kuruldu" diye duyurulmuştu.

Yani Sarıçiçek'in açıklamalarıyla, hükümete yakın medya "örgütün iç yüzünü" ortaya çıkarmıştı.

Hüseyin Sarıçiçek, devam eden birçok FETÖ davasında da tanık olarak yer aldı. Son olarak, tanık olarak katıldığı davada, bir sanık avukatına kafa attı. Avukatın şikayeti üzerine ifadesi alınan Sarıçiçek, “Kafayı Türk Milleti adına attım” dedi.

ŞİKAYET ETTİLER

Peki, sonra ne oldu?

Hüseyin Sarıçiçek’in bazı sanık yakınlarından, tanık olarak verdiği ifadeyi geri çekmek için para istediği ileri sürüldü. Sarıçiçek hakkında onlarca şikayet dilekçesi verildi…

Ve en sonunda hükümete yakın medya kuruluşlarının çarşaf çarşaf sözlerini bastığı, davalarda tanık olan Hüseyin Sarıçiçek gözaltına alındı. Sarıçiçek, sanık yakınlarını FETÖ korkutmasıyla dolandırmaktan, geçen günlerde İzmir’de tutuklandı.

TRT programcısı ve Hükümete yakın Milat gazetesi yazarı Erdal Şimşek, işadamlarına kendisini "MİT mensubu" olarak tanıtıp para toplamakla suçlanmıştı. Şimşek, dolandırıcılık suçundan geçen gün tutuklanmıştı.

Sami Menteş
Odatv.com

Yandaş medyanın muteber konuğu FETÖ dolandırıcılığından tutuklandı - Resim : 1

TRT izmir FETÖ tanık hükümet Medya itiraf a haber dolandırıcı arşiv