Ya Selin Girit "kredi kartı kullanmayın" deseydi

Sanki ülkede peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtılmasını “diktatör ve faşit” İnönü sağlamış; Sanki faiz zenginlerini Demirel yaratmış; Sanki tüm...

Sanki ülkede peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtılmasını “diktatör ve faşit” İnönü sağlamış;

Sanki faiz zenginlerini Demirel yaratmış;

Sanki tüm fabrikaları satıp, milleti üretime değil tüketime rahmetli Ecevit teşvik etmiş;

Sanki ülkeyi lüks mallar ithalatı ve AVM cennetine Baykal çevirmiş;

Sanki insanları borçlarını kredi kartı desteleriyle döndürür hale Kılıçdaroğlu getirmiş gibi,

“Hani şu kredi kartları falan filan diyorsanız ya. Onları almayın. Onlara ödediğiniz para, sadece bir bankayı örnek vereceğim, isim vermiyorum 600 trilyon bir yılda. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunu görüyor musunuz? Kim ödüyor bu parayı? Zengin değil, fakir fukara ödüyor. Allah selamet versin. Bayılıyor bir tane kredi kartı alayım diye. Onunla sanki hava atıyor. Ay sonu gelmeden para bitiyor zaten. Oynanan oyun bu. Oynanan oyunu hep beraber bozmalıyız. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense o zaman bunlar bu parayı elde edemeyecek” diyor.

SELİN GİRİT'E NEDEN KIZDINIZ

Evet, doğru... Kredi kartı tuzağı bir canavara dönüştü, insanımızı adeta köleleştirdi. Amma lâkin Türkiye’nin şu mevcut şartlarında, “kredi kartı kullanmayın” demek, “tüketmeyin” demekle eş değerdir. Zar zor dönen ekonomiye büyük bir darbedir. Tamam, belki bankaları “terbiye” etmek gerek, ama ya kredi kartlarıyla hayatını sürdüren insanlar ne olacak?

Şuraya geleceğim:

Çok değil birkaç hafta önce Gezi eylemleri sırasında BBC muhabiri Selin Girit, “Yoğurtçu forumundan bir öneri: Duran adam değil durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler. tweeti attığında şunlar olmuştu:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Selin Girit’i "ajanlık" ve "vatan hainliği" ile suçlamış;

Başbakan Erdoğan da "Uluslararası bir basın kuruluşunun çalışanı tweet atıyor 'Duran adam değil durduran adam olalım. 6 ay tüketmeyelim, bizi dinleyeceklerdir’ diyor. Bir insan kendi ülkesine karşı böyle bir komplonun içinde yer alabilir mi? Buna gazetecilik denilebilir mi?" diye tepki göstermişti.

İyi de “kredi kartı almayın” sözünün, Selin Girit’in yazdıklarından var mı bir farkı?

Müyesser Yıldız

Odatv.com

selin girit kredi kartı arşiv