Videosu sızdırılan Başbakan Ersan Saner ilk kez Odatv'ye konuştu: Kumpasa uğradım

Can Özçelik yazdı

KKTC'deki Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner ve Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı'ya ait olduğu öne sürülen videoların sosyal medyada yayımlanması Kıbrıs’taki siyasi dengeleri de değiştirdi.

"BU BİR KUMPASTIR"

KKTC Başbakanı Saner, video sızıntısından sonra ilk kez Odatv'ye konuştu.

Saner’e telefonla ulaştım ve “Sayın Başbakan, sosyal medyaya sızdırılan videolarla ilgili neler söyleyeceksiniz” diye sordum.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Saner, “Bu konuda polis soruşturması devam ediyor. Şüpheliler var. O yüzden şimdi konuşmam doğru olmaz” dedi.

Kendisine ait olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili “Bu bana karşı yapılmış bir kumpastır” diyerek yanıt veren Ersan Saner, “Elimde farklı veriler var. Eğer anlatırsam soruşturma sekteye uğrar. O yüzden şu anda konuşmam doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

KKTC CUMHURBAŞKANI DA ODATV’YE KONUŞTU

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da ülkesindeki siyasi krizi Odatv’ye yorumlamıştı.

Hükümeti kurmak için Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayını beklediğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersan Saner ve Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı'ya ait olduğu öne sürülen görüntülere ilişkin de “Çok üzüldüm. Her şey yolunu bulur” demişti.

NE OLMUŞTU

Sedat Peker’e yakın olduğu iddia edilen bir Twitter hesabı KKTC Başbakan’ı Ulusal Birlik Patisi Genel Başkanı Ersan Saner’in görüntülerini yayımladı. Aynı hesap Demokrat Parti Genel Başkanı Tözün Tunalı ile ilgili de video paylaşımları yaptı.

Peker, buna benzer videolar olduğunu öne sürerek, “Şahsıma komplo kuran Kıbrıslı siyasiler eğer istifa etmezlerse videolar buradan yayınlanmaya devam edecektir” dedi.

Bu görüntülerin KKTC’de “bahis ve kumarhane” patronu olarak tanınan Halil Falyalı’nın tutuklanmasından sonra yayımlanması dikkat çekti.

Sedat Peker daha önce yaptığı açıklamada Falyalı’nın Kıbrıs'taki uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde yer aldığını söylemişti.

Can Özçelik
Odatv.com

video kumpas başbakan KKTC ersan saner