Ve Tayyip yine yenildi

Gezi Parkı’na cumartesi akşamı yapılan müdahale sonrası İstanbul, Ankara, İzmir ve onlarca çok şehir halkı ayağa kalktı. Ankara’da polis halkın...

Gezi Parkı’na cumartesi akşamı yapılan müdahale sonrası İstanbul, Ankara, İzmir ve onlarca çok şehir halkı ayağa kalktı. Ankara’da polis halkın direnişi karşısında hem Kolej hem Çankaya yönünde pes etti ve ilk defa geri çekilmek zorunda kaldı. İstanbul’da Pazar sabahı 7.30 itibariyle polis saldırıyı başlattığı yerde ‘sıkışıp’ kaldı, köprüyü geçmek isteyen halkı durdurmak için jandarmayı çağırdı, hiçbir ara sokakta göstericilere geri adım attıramadı, polis Taksim’den dışarı çıkamadı. Taksim’e açılan bütün ara sokaklarda sabahın yedi buçuğuna kadar tomalar akrepler gidip geldi ancak direnişi bastıramadı.. Polis Gezi Parkı dışında hiçbir yerde ayaklanmalara engel olamadı. Hiçbir yerde göstericileri geriletemedi. Hiçbir sokağı caddeyi boşaltamadı..

Tarihlerde ilk defa Devlet’in gücü olayları bastırmaya yetmedi.

Tarihlerin en gelişmiş teknolojisini kullanılan polis güçleri annelere, çocuklara, otellere, turistlere, milletvekillerine sabaha kadar vahşice saldırdı. Toma ve akrepler gaz bombaları halkın direnişi karşısında yorgun düşüp geri çekildi.

Yukarıdaki satırlardan anlaşılacağı üzere sanki bir ‘ihtilal günlüğü’ içindeyiz.

Ankara Sincan’da akşam saatlerinde Orta Anadolu şehirlerinden otobüslerle ve para verilerek on binler getirildi, bütün Türkiye nefesini tutmuş, Tayyip Erdoğan’ın ne yapacağını bekliyordu, değişen bir şey olmadı, Tayyip Erdoğan yalanlarını sürdürdü, höt zöt diktatörlüğünün hiçbir zaman hazmedip kanıksamayacağımız konuşmalarını yaptı ve büyük halk kalabalıklarını ikinci defa sokağa döktü..

An itibariyle Tayyip Erdoğan alev renkli pelerinini savurup Türkiye sokaklarına ateş savuruyor, meclis, hukuk, polis, insanlık her şey Tayyip Erdoğan’ın karanlık gölgesinde kaldı.. Ve halk bu karanlık gölgeyi sokak sokak cadde cadde yırtıyor, Tayyip Erdoğan’ın elinde sadece halkını kudurtan Türkiye’ye cinnet yaşatan öfkesi ve tomaları akrepleri kaldı..

Gün itibariyle Kazlıçeşme mitinginde Sincan’daki höt zöt konuşmasını sürdürdüğü takdirde olabilecekleri insan aklı almıyor..

Emniyet güçleri vahşi saldırılarla milyonları durdurabileceğini sanıyor, sandıkça olaylar büyüyor sandıkça olaylar devletin ve polisin kontrolünden tam anlamıyla çıkıyor..

İktidar her gün kızgın soba gibi alevle harlayan ağzına beynine delirmişçesine benzin dökmekten çekinmiyor.

Partisinden dahi hiç kimse bu kızgın sobaya dokunamıyor yanaşamıyor söz geçiremiyor laf anlatamıyor ve bu kızgın sobaya dokunamayacağını anlayan yüzlerce AKP’li milletvekili ülkeyi yakan bu kızgın sobanın altında kediler gibi mışıl mışıl uyumayı tercih ediyor.

Tayyip Erdoğan’ı dünya durduramıyor, Tayyip Erdoğan’ı partisi durduramıyor. Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı durduramıyor. Tayyip Erdoğan’ı hukuk adalet durduramıyor. Tayyip Erdoğan’ı kitlesi durduramıyor..

Tayyip Erdoğan’ı tek durduracak güç kaldı, gün itibariyle gaz bombalarının tomaların akreplerin Taksim dışında tek bir sokak geri adım attıramadığı milyonlarca insan, halk..

Tayyip Erdoğan’ı durduramayanlar şimdi kara kara düşünüyor:

Sokaklara akan milyonları kim durduracak?

Türkiye bambaşka bilinmedik beklenmedik bir yola girdi, elimizde an itibariyle tek gerçek bilgi kaldı, görünen o ki, Tayyip Erdoğan’ı hiçbir hukuk adalet hiçbir sorumlu güç durduramıyorsa, Tayyip Erdoğan’ı halk durduracak..

Tayyip Erdoğan’ın halkına savaş ilan ettiği iki büyük saldırı gecesinin sabahında elinde an itibariyle iki büyük yenilgi var..

Halk üçüncüsünü, dördüncüsünü yüzüncüsü yaşatmak için kararlı ve, tetikte iki büyük yenilgi almış Tayyip Bey’in Kazlıçeşme konuşmasını bekliyor..

Bakalım Tayyip Erdoğan’ı kim susturacak, halk mı susturacak yoksa hukuk, meclis, cumhurbaşkanı devleti aliye devleti ebed müddet mi susturacak?

Nihat Genç

Odatv.com

nihat genç Gezi Parkı arşiv