Vay Melih Gökçek vay

Vay Melih Gökçek vay. İşte parayla aldığı ödüllerin belgesi...

THY’den ödül garantili sponsorluk” haberimize henüz bir yanıt gelmedi. Aynı haberde, IMA (İnternet Marketing Association) isimli kuruluşun bol kepçe dağıttığı ödüllerden birini de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in aldığından söz etmiştik.

Melih Gökçek’ten de ses çıkmadı.

“Bastır Parayı Kap Ödülü” başlıklı yazımızda duayen gazeteci Uğur Dündar’ın bir köşe yazısından yola çıkarak THY’nin ödül karşılığı IMA’ya sponsor olduğunu yazmıştık. Melih Gökçek’in de Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı ödülünü aldığını eklemiştik. Açıkçası, Gökçek’ten “Ben sponsor olmuş muyum, bir para ödemiş miyim, ödülü parmaklarımın hakkıyla aldım” demesini bekledik.

Nitekim Gökçek geçmişte de benzer bir iddia ile karşılaşmıştı. Yurt Gazetesi yazarı Necdet Saraç Gökçek’i “İngiltere’de yerleşik LivCom isimli kuruluşun verdiği En Yaşanabilir Kent ödülünü sponsorluk karşılığı almakla” suçlamıştı.

Aslında Saraç’ın başka iddiaları da vardı ama biz olayın “duygusal” boyutu ile ilgili olduğumuz için konuyu dağıtmayalım.

Bu iddialar üzerine Gökçek 6 Şubat 2013 tarihinde bir basın toplantısı yaparak iddialara yanıt vermişti.

“SPONSOR OLDUĞUMUZ İÇİN ÖDÜL ALDIĞIMIZ TÜMDEN YALAN”

Belediyenin web sitesinde “Başkan Gökçek, livcom ödüllerinin sponsorluk karşılığında verildiğine ilişkin Yurt gazetesinde yayınlanan yalan haberlere karşılık gerçekleri basın toplantısında açıkladı” anonsu ile verilen toplantıda bakın Gökçek neler demiş: “İddiası olan bizim para verdiğimizi, sponsor olduğumuzu, jürinin belli olmadığını, katılan ülkelerin geri kalmış ülkeler olduğunu ispatlamak zorunda. Bunları ispatlamadığı sürece müfteri damgasını alınlarında taşırlar”

Belli ki, Başkan çok sinirlenmiş. Hızını alamamış ve devam etmiş: “Sponsor olunarak ödül alındığı iddiaları tümden yalan. Eğer bir ödeme yapıldı iddiası varsa iddia edenlerin bunu belgeleriyle ortaya koyması gerekir.”

Toplantının sonunda can alıcı soruları arka arkaya sıralamış: “Haberde olduğu gibi bizim bu adamlara para verdiğimize dair elinizde belge var mı? Bize resmen parayla aldınız diyorsunuz. Ben bu ödülü almak için para verdim mi? Sponsorluk var mı? İspat edebiliyor musunuz? Bunun cevabını verin. Rüşvetle aldın, diyorsunuz”

Kısa bir değerlendirme yapalım. Demek ki, sponsor olunarak ödül almak çok ağır bir suçlama. Hatta rüşvet vermekle eşdeğer… Gökçek de buna isyanla gazeteyi ispata davet ediyor.

ÖDÜLÜN DİNİ “İMA”NI OLMAZ…

Şimdi sadede gelelim.

Genç Türk girişimci Sinan Kanatsız’ın kurucusu ve CEO’su olduğu IMA, artık geleneksel hale getirdiği ödül törenini 2013 yılında da yapmış.

Ödül alanlardan biri yine Gökçek…

Üstelik bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi de Teknolojiyi En İyi Kullanan Belediye ödülünü almış... Yalnız ortada bir gariplik var. Çünkü 2013 yılında alınan bu ödüller Belediyenin web sitesinde görünmüyor. Yani 2 senedir sayfasını güncellemeyen Belediyeye Teknolojiyi En İyi Kullandığı için ödül verilmesi Temel fıkralarını andırıyor...

Özetle, 2013’de Gökçek iki kere “Best of…” olmuş

5.000 DOLARA 2 ÖDÜL BİRDEN

Diyeceksiniz ki, ne var bunda? Başkan da soruyor ya: “Sponsor olduğumuzun , sponsorluk karşılığı ödül aldığımızın belgesi var mı?” Biz de fazla uzağa, ABD’ye gitmeden Gökçek kadar iyi olmasa da parmaklarımızı kullanarak IMA sitesinde kısa bir gezinti yaptık. Gökçek’in çifte ödül aldığı IMA’nın 2013 yılı sponsorlarına bir göz attık.

Bir de ne görelim?

Bronz sponsorların en tepesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin amblemi duruyor!

Yani, Gökçek 5.000 dolar karşılığı sponsor olmuş ve ödülleri kapmış…

Ama hakkını da teslim edelim, Ankaralının parasını çarçur etmemiş. 5000 dolara iki ödül birden almış, bir ödülü 2.500 dolara mal etmiş.

Dinazorlar, saat kuleleri, Ankara’nın Nasrettin Hoca türbesini andıran giriş kapıları düşünüldüğünde “çerez parası” bile değil…

Atalarımız ne güzel söylemiş: “Büyük lokma ye, büyük laf etme…” Demek ki, Gökçek parayı bastırıp sponsor olarak ödül almış… Ancak bizi asıl kaygıya sevk eden Gökçek’in performansı…

Bu arada, Gökçek’in THY’ye de faydası olmuş.

2012’de 10.000 dolara silver sponsorluk karşılığı ödül alan THY, 2013 yılındaki ödülü 5.000 dolarlık bronz sponsorlukla elde etmiş. THY’nin 2012 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinin ana organizatörlerinden olduğu Ankara Shopping Fest’e 100 adet yurtdışı bedava bilet verdiği dikkate alındığında Gökçek’in bu jesti karşılıksız bırakmadığı ve THY’ye yol göstererek 5.000 dolar kara geçirdiği anlaşılıyor.

İşte o belgeler:

Vay Melih Gökçek vay - Resim : 1

Vay Melih Gökçek vay - Resim : 2

Vay Melih Gökçek vay - Resim : 3

Vay Melih Gökçek vay - Resim : 4

Mert Taşçılar

Odatv.com

Vay Melih Gökçek vay - Resim : 5

Melih Gökçek thy ödül Shopping Fest arşiv