Validen öğrencilere İslamcı örgüt tavsiyesi

Samsun Valisi Osman Kaymak, kendilerini, “İslamcılık davasına omuz vermek isteyenlere adres” olarak tanımlayan sivil toplum örgütünü, öğrencilere tavsiye etti...

Samsun Valisi Osman Kaymak, kendilerini, “İslamcılık davasına omuz vermek isteyenlere adres” olarak tanımlayan sivil toplum örgütünü, öğrencilere tavsiye etti. Vali Kaymak, “Ben de ilinizin Valisi olarak rahatlıkla İnsan ve Medeniyet Hareketi ile iletişime geçebilirsiniz diyorum” dedi.

Fikri oluşumunu Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ile Akıncı Gençlik’ten alan ve kendilerini ‘İslamcılık davasına omuz vermek isteyenlere adres’ olarak tarif eden İnsan ve Medeniyet Hareketi, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın öğrencilere tavsiye ettiği sivil toplum kuruluşları arasında yerini aldı.

BAKANLIKLA ORTAK PROJE

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun İnsan ve Medeniyet Hareketi tarafından ortaklaşa organize edilen, “Gençlere Değer Projesi” kapsamında İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerinden gelen öğrenci ve öğretmenler Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret etti.

“VALİ OLARAK SÖYLÜYORUM: İLETİŞİME GEÇİN”

Öğrencilere hitaben konuşan Vali Kaymak, “Arkadaşlar İnsan ve Medeniyet dediğimiz sivil toplum kuruluşu gerçekten bu ülkenin birliği, bölünmez bütünlüğü ve vatanımızın iyi insanlar tarafından yönetilmesi konusunda gayret sarf etmektedir Bu sivil toplum kuruluşumuz iyi insanların bir araya geldiği, güzel işler yapan bir sivil toplum kuruluşudur. Özellikle bu kuruluşla irtibata geçtiğiniz için, bu kuruluşa güvenliğiniz için, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ben de ilinizin Valisi olarak rahatlıkla İnsan ve Medeniyet Hareketi ile iletişime geçebilirsiniz diyorum” dedi.

PEKİ, NEDİR BU İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ!

Resmi internet sitesinde bulunan tanıtım filminde İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin fikri geçmiş ve amaçları şu şekilde anlatılıyor:

“Kur’an öğrenimi başta olmak üzere, bütün İslami şiarların hayatın dışına itildiği tek parti baskısı altındaki karanlık yıllarda, devlet kadrolarına, siyasete ve üniversitelere hâkim olan batıcı ve baskıcı zihniyete karşı ‘yeter söz milletin’ çıkışıyla başlayan sivil inisiyatifin üniversitelerdeki ilk adı Milli Türk Talebe Birliği’ydi (MTTB).

İSLAMCI DAMAR: AKINCI GENÇLİK

70’li yıllarda tek parti diktatoryasından kurtulan Türkiye’nin yeni kıskacı olan komünizm ve faşizmin körüklediği sokak çatışmalarında taraf olmak istemeyen MTTB çatısı altında Burhanettin Kayhan ismi etrafında toplanan İslamcı damar kendine yeni bir yatak bulmakta gecikmeyecekti: Akıncı Gençlik.

İSLAMCILIK DAVASINA OMUZ VERENLERİN ADRESİ

Ve yeni bir kırılma noktası olan 12 Eylül darbesinde dağılan fakat savrulmayan bu İslamcı topluluk 80’li yıllarda Rahmet, 90’lı yıllarda Müslüman Gençlik ve nihayet 2006 yılı itibariyle İnsan ve Medeniyet Hareketi adıyla tekrar ete kemiğe bürünmüş, İslamcılık davasına omuz vermek isteyenlere adres olmaya devam etmektedir.”

Validen öğrencilere İslamcı örgüt tavsiyesi - Resim : 1

Validen öğrencilere İslamcı örgüt tavsiyesi - Resim : 2

Bülent Karslıoğlu

Odatv.com

bülent karslıoğlu odatv arşiv