"Üç beş ağaç" için yola çıkıyorlar

Yusuf Yavuz yazdı...

Türkiye’nin yağmalanan doğasına karşı sanat siperi oluşturmayı amaçlayan sanatçılardan oluşan ‘Üç Beş Ağaç Kervanı’, bugün (23 Ağustos) Yırca köyünden yola çıkıyor.

Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro'nun öncülüğünde bir araya gelen sanatçılardan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı'nın yolculuğu 20 Eylül’de İzmir’de son bulacak. Sanatı sokağa taşıyarak yıkıma karşı direnen halkın sesini duyurmayı amaçlayan kervanın durakları arasında, Muğla, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Artvin, Burdur, Tokat, Çanakkale, Bursa ve İstanbul'un da bulunduğu toplam 20'den fazla kent bulunuyo.

"Üç beş ağaç" için yola çıkıyorlar - Resim : 1

SANATÇILAR DİRENENLERİN YANINDA

Türkiye'nin dört bir yanında süren doğa yağmasına karşı yerel direnişleri desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Üç Beş Ağaç Kervanı, Manisa’nın Yırca köyünde bugün başlayacak etkinliklerle bir kez daha yollara düşüyor: Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro'nun öncülüğünde bir araya gelen sanatçılardan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı, yaklaşık bir ay boyunca 20'den fazla kentte etkinlikler yapacak.

"Üç beş ağaç" için yola çıkıyorlar - Resim : 2

SPONSOR KABUL ETMEYEN KERVAN BİR AY BOYUNCA YOLLARDA OLACAK

Sponsor kabul etmeyen Üç Beş Ağaç Kervanı, müzik, tiyatro, pandomim ve çocuk etkinliklerinden oluşan ilgi çekici gösterileriyle ülkenin dört bir yanında sürdürülen ekolojik tahribata dikkat çekmek, doğa ve kent mücadelelerini sanatla beslemeyi amaçlıyor. Kervanın bu yıl ki yolcuğu; Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Burdur, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Van, Artvin, Amasya, Rize, Ordu, Tokat, Sinop, Bartın, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Ayvalık, Aliağa ve Kaş’ta yapılacak olan etkinliklerle sürecek. Yaklaşık bir ay sürecek olan kervanın yolculuğu 20 Eylül'de İzmir'de sona erecek.

ETKİNLİĞE DAİR HAZIRLANAN VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

"Üç beş ağaç" için yola çıkıyorlar - Resim : 3

"Üç beş ağaç" için yola çıkıyorlar - Resim : 4

Yusuf Yavuz

Odatv.com

yusuf yavuz üç beş ağaç arşiv