TÜRKİYE’NİN REFERANS KAYNAĞIYIZ

Odatv’nin yaptığı haberler / analizler büyük yankı buluyor ve kamuoyu oluşturuyor. İnternet haber sitelerinin yaptıkları alıntıları saymazsak;...

Odatv’nin yaptığı haberler / analizler büyük yankı buluyor ve kamuoyu oluşturuyor. İnternet haber sitelerinin yaptıkları alıntıları saymazsak; neredeyse her gün ulusal ve yerel gazeteler ile televizyon kanallarında haberlerimize gönderme yapılıyor. Bu gelenek geçtiğimiz hafta içinde de devam etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i ziyaret etmesiyle ilgili haberimiz TBMM’de soru önergesi olarak verildi. “HAŞİM KILIÇ’IN MAKAM ARABASI NEREDE GÖRÜLDÜ” başlıklı bu haberimiz; İbrahim Şahin için hayati öneme sahip olan TRT yasası davası Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmeyi beklerken, bu ziyaretin etik olup olmadığını sorguluyordu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, soru önergesini Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdi.

TACİZ HABERİNDE NEDEN BANT ÇEKTİK

Takvim gazetesi yazarı E.V.’nin kendi köşesinde; Zanzibar’daki bir otelde bellboy’un kendisini ve iki kadın gazeteci O.T. ve S.Y.’yi taciz ettiğini yazması, geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan medya olayıydı. Odatv’nin sayfalarına taşıdığı bu yazının görselinde, kadın gazetecilerin gözlerine bant çekmesi; çok tartışıldı. Milliyet gazetesi de bu olaya geniş yer verdi. Halbuki Odatv, “taciz haberi olduğu için” bant çekmeyi hukuken daha doğru görmüştü. Odatv’nin haberinin ardından O.T. ve S.Y., E.V.’nin yazısına tepki duyduklarını açıkladılar.

TEŞEKKÜRLER

Odatv, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2009 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamında “övgüye değer internet haber sitesi” ödülüne layık görülmüş ve geçtiğimiz hafta düzenlenen törende ödülünü almıştı. Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık; Odatv’nin ödül almasını bizi onore eden satırlarla köşesine taşıdı. Kendisine ve bu ödülden dolayı tebriklerini ileten okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

Melih Aşık’ın 18Haziran Cuma günkü köşe yazısının “Odatv” başlıklı bölümü şöyleydi:

”Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 2009 Başarı Ödülleri kapsamında “Övgüye değer internet haber sitesi” ödülünü Odatv’ye verdi.Odatv bugün yazılı ve sözlü basın dahil en cesur haberciliği ve en doğru analizleri yayımlayan web sitesi. Karanlıkta kalan her konuda Odatv’de açıklayıcı bilgi bulabiliyorsunuz. Haber ve yorumlarda çıkar kaygısı yok. Gazetecilik ilkelerinden sapma yok.Odatv bu sisli günlerde medyanın nefes almasını sağlıyor. Büyük bir boşluğu dolduruyor. Emeği geçen tüm arkadaşları yürekten kutluyoruz...”

HAFTANIN YORUMLARINDAN SEÇMELER

En şiirsel
zeynep
arabın yalellisi, trt nin bam tellisi(talipoğlu), çocuklarının katrilyonluk gelecek garantisi, AMERİka'nın hep emirveren sesi,kendileri ömür boyu iktidar yerlisi, vatanın maddi manevi tüm varlıkları ile(buna insanları da dahil) yok edilme düşüncesi, biz neymişiz be kompleksi, kahrolsun ATATÜRK'ÜN Türkiye'siiiiii... varmı bunun ötesi. (BAŞBAKAN ARAPLAR’I NEDEN SEVMEYE BAŞLADI?)

En “helal” içki
Muzo
Hocanın yerine ben olsam bu paralarla bir meyhane açıp adını da "helal meyhane" koyardım (YALÇIN KÜÇÜK'Ü FETHULLAH GÜLEN Mİ FİNANSE EDİYOR)

En iyi niyet okuyan
viktor
ooh ne güzel be. laik orduya gitmem ama laik ülkede zevk-i sefamı sürerim. (LAİK TSK'DA ASKERLİK YAPMAYACAĞIM)

En tavizsiz
huriye
yok ya ! bizi fazla enayi buldu galiba. seneye milletvekili olursa şükretsin. (ERDOĞAN HEM BAŞBAKAN HEM CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR)

En “tek adam” tarifi yapan
Zakir
Hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, hem CHP, MHP başkanı, hem Yargıtay ve Danıştay başkanı, hem Yarsav başkanı, hem Genelkurmay başkanı, hem Anayasa Mahkemesi başkanı, hem ayakkabı bağlamacı... (ERDOĞAN HEM BAŞBAKAN HEM CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR)

En imalı
usak
dün 14 “Balyoz” cu tahliye edildi, bugün 8 Asker öldürüldü!!..tahliye olanlar ne çabuk toparlanıp faliyete geçtiler hayret yani!! (ŞEMDİNLİ’DE 10 ASKER ŞEHİT 16 ASKER YARALI)

En Uğur Mumcu göndermeli
cdk
Vatan için savaştık diye mahkemelere çıkarıldık.üç kuruşluk adamlarca iftiralara maruz kaldık aşağılandık. yan gelip yattığımız, ölünce de kelle olduğumuz söylendi .vatan haini teröristler bile bizden kıymetli oldu. ve senin verdiğin oylarla vurulduk,şehit edildik halkım,unutma bizi... (ŞEMDİNLİ’DE 10 ASKER ŞEHİT 16 ASKER YARALI)

En adam sarrafı
mlhgurkan
Bu adam 2012'de sosyal demokrat olur benden söylemesi... (MÜMTAZ’ER “PAŞA”SININ RÜTBESİNİ SÖKTÜ)

En kuşkucu
Kaempfer
Allahım, neden şu "kentsel dönüşüm projesi" aklıma gelip duruyor ? Yok yok, benim fesatlığım, Fehmi Koru "Alanın hemen yanındaki çoktandır kullanılmayan askere ait Hava Müzesi ve çevresi de havaalanına katılırsa sorun büyük çapta çözülür" derken başka şeyler kastetmiştir. Değil mi Sayın Koru ? (FEHMİ KORU HANUTÇU MU?)

En bağışlayıcı
ifk
Ben de diyorum ki : Eğer bir gün "TSK lağvedilip, yeni Nizam-ı Cedid Ordusu kurulursa" bu yeni ordunun kuruluşuna yaptığı düşünsel katkıdan dolayı Mümtaz'er Türköne terfi ettirilerek, adı Mümtaz'subay Türköne yapılmalı (MÜMTAZ’ER “PAŞA”SININ RÜTBESİNİ SÖKTÜ)

En vefalı

SEMA KORCAN
20 yıl evvel köşende şöyle yazmıştın..KERİM KORCAN için..DİK yaşadı AYAKTA öldü..Şimdi ben de bunu yazıyorum ..Onurunla şerefinle çıktığın yolu gene büyük bir onurla tamamladın..Seni özleyeceğim güzel adam ışıklar içinde yat...DİK yaşadın AYAKTA öldün koca çınar... (İLHAN SELÇUK'U NASIL BİLİRSİNİZ)


Odabudsman
Odatv.com

odabudsman arşiv