Türk filmi İsrail’de rekor kırdı... Şarkısı dahi o dilde söyleniyor

Türk dizileri ve filmleri İsrail’de “var satıyor.” Yok satarsa da ne demek! Bugünkü teknoloji sayesinde filimler istendiği anda ekranınızda...

Türk dizileri ve filmleri İsrail’de “var satıyor.” Yok satarsa da ne demek! Bugünkü teknoloji sayesinde filimler istendiği anda ekranınızda.

En fazla ilgi çeken filim ise Bulut Aras İynemli'nin başrolünü oynadığı 7. Koğuştaki Mucize filmi. İynemli, filmde zeka yaşı kızınınki ile aynı olan Memo karakterini canlandırıyor. Kız babası, işle arasında “lingo lingo” şifresi ile mesajlaşıyor.

Filim sadece Türkiye’de değil aynı zamanda İsrail'de de “iyi film” ve “en fazla” izlenen Türk filmi olarak birinci sırayı alıyor. Tabi Memo da İsrailli seyircinin gönlünde taht kuruyor.

İsrailli müzisyenler de konuya uygun şarkıyı İbranice oluşturmakta geç kalmıyorlar. “Lingo lingo şişeler” oluyor “lingo lingo bakbukim...” (Bakbukim= Şişeler demek.)

Öte yandan Dünyaca ünlü futbolcu Neymar da geçen aylarda “Çocuğu olan iyi anlar, ne filmdi ama hüngür hüngür ağladım” diyerek filmden ne kadar etkilendiğini anlatan bir paylaşım yapmıştı, Instagram hesabından... Neymar'ın paylaşımının ardından film Brezilya'da da en çok izlenen ikinci film sıralamasına yükselmişti.

İşte o görüntüler:

Türk filmi İsrail’de rekor kırdı... Şarkısı dahi o dilde söyleniyor - Resim : 1

Rafael Sadi

Odatv.com

Rafael Sadi arşiv