Tuncay Özkan kayıp “Osmanım”ı ortaya çıkaracak mı

“Osmanım” bu cezayı niye mi aldı? Müyesser Yıldız yazdı

Suç makinası Osman Yıldırım; Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olaylarından tutuklandı.

Dönemin özel yetkili polisleri, “Osmanım” diye hitap etti.

Ergenekon davasında hem sanık, hem gizli tanık oldu.

İlker Başbuğ başta, onlarca sanık müebbet hapis cezasına çarptırılırken, “Osmanım” Ağustos 2013'te tahliye edildi.

O günden beri de kayıp. Zira “gizli tanıklık” yaptığı için devletin koruması altında ve maaş dahi veriliyor.

Ama ortaya çıkacak, çünkü Yargıtay 2 ay 18 günlük hapis cezasını onadı.

Osmanım” bu cezayı niye mi aldı?

25 Ocak 2010'da Ergenekon duruşmasında Tuncay Özkan'a, “beyinsiz, alçak, dolandırıcı, şizofren, tetikçi” diyerek, hakaret ettiği için.

Tuncay Özkan, Osman Yıldırım hakkında dava açtı. Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi 21 Şubat 2012 tarihli kararında, Yıldırım'ı 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Tuncay Özkan'ın “Danıştay Cinayeti Cumhuriyet'e Saldırı” isimli kitabını tahrik gerekçesi sayıp, 1/4 oranında indirimle, 2 ay 18 gün hapis cezası verdi.

Osman Yıldırım bu karardan sonra Silivri'de duruşma salonunda ilk kez gördüğü Tuncay Özkan'a saldırarak, dövmeye çalıştı.

Osmanım” kararı temyize götürmeyi de ihmal etmedi.

Yargıtay 18. Ceza Dairesi geçen hafta, “Sanığa yükletilen hakaret eylemiyle ulaşılan çözümü haklı kılıcı zorunlu öğelerinin ve bu eylemin sanık tarafından işlendiğinin saptandığı, bütün kanıtlarla aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların temyiz denetimini sağlayacak biçimde ve eksiksiz sergilendiği, özleri değiştirilmeksizin tartışıldığı, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu” gerekçesiyle, Osman Yıldırım'ın 2 ay 18 günlük hapis cezasını oy birliğiyle onadı.

Yıldırım tabii ki hapse girmeyecek. Ancak kararın tebliği ve işlemlerin yapılabilmesi için Savcılığa gitmek, yani bir şekilde ortaya çıkmak zorunda.

Çıkacak mı, yoksa “gizli tanık” rezaletinin üzerine nedense bir türlü gitmeyenler onu korumaya devam edip, ayağına mı servis yapacak, göreceğiz.

Müyesser Yıldız

Odatv.com

osman yıldırım Danıştay saldırısı cumhuriyet gazetesi arşiv