TÜGVA’dan Oktarcılar'a plaket

TÜGVA tartışmaları sürerken, TÜGVA yöneticisinin, Oktarcı isme plaket verdiği ortaya çıktı. Hakan Erol yazdı...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tartışmaları sürüyor.

TÜGVA konuşulmaya devam ederken çarpıcı yeni bilgiler ortaya çıktı.

Oktarcı, kapatılan Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti'nin TÜGVA ile ilişkisi dikkat çekti.

İFADESİNDE TÜGVA'NIN İSMİNİ VERDİ

2018 yılında Adnan Oktar ve cemaatine yapılan operasyonda tutuklanan Altuğ Revnak Eti'nin yalnızca MEB ile bağının kuvvetli olmadığı görüldü. Eti'nin, mahkemedeki ifadesinde; TÜGVA, Ensar Vakfı ve İsmailağa Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Aziz Mahmut Hüdai gibi vakıfların ismini verdiği ve onlarla iş yaptığını anlattığı ortaya çıktı.

Mahkemede, Eti; "Aynı dönem içerisinde benim yine TÜGVA, Ensar Vakfı, (...) birçok vakıfla Aziz Mahmut Hüdai Vakfı'yla ve onun yöneticileriyle çalışmalarım var, onlarla olan HTS kayıtlarım, şu anki iddia edilen örgütten çok daha fazla olacaktır" ifadelerini kullanıyordu.

Eti, söz konusu vakıflarla Oktar cemaatinden daha çok görüştüğünü aktarıyordu.

TÜGVA'DAN OKTARCI İSME PLAKET

Eti'nin ilişkisi bununla da sınırlı değildi.

Eti'nin TÜGVA'nın etkinliklerinde konuşmacı olduğu da ortaya çıktı.

2018 yılının Mart ayında, TÜGVA Antakya İlçe Başkanlığı ve Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü "Doğa ve Teknoloji" adlı bir konferansı gerçekleştirdi. TÜGVA Antakya İlçe Başkanı Ömer Bilgin, konferansta yaptığı konuşmada, yetişen yeni neslin milli manevi değerlerine sahip olarak yetişmesi gerektiğini savunmuştu.

İşte bu konferansta çeşitli okullardan gelen öğrencilere, Oktarcı Eti, bir dinleti gerçekleştirdi. Eti, konferansta yaptığı konuşmada dernek faaliyetlerini anlattı.

Konferansın ardından ise TÜGVA yöneticisi Ömer Bilgin, Altuğ Revnak Eti'ye teşekkür plaketi verdi.

TÜGVA’dan Oktarcılar'a plaket - Resim : 1
TÜGVA’dan Oktarcılar'a plaket - Resim : 2
* TÜGVA yöneticisi Ömer Bilgin'in Oktarcı Altuğ Revnak Eti'ye verdiği plaket

ODATV BELGESİNİ YAYIMLAMIŞTI

Odatv, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’nün İmam Kardeşler Grubu’ndan, örgüte “kız eleman” kazandırmakla görevli imamı olan Eti ile istifa eden eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmıştı.

Odatv, daha önce, Oktarcıların derneği olan; Doğa Bilimleri Derneği’ne Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürlerince imzalanıp verilen izin belgelerini de yayınlamıştı. Odatv'nin söz konusu haberlerine daha sonra yayın yasağı da getirilmişti.

Öte yandan, Odatv editörü Hakan Erol'un, Oktar cemaatine yapılan operasyonun "şifrelerini" anlattığı, "Turnike" adlı kitabında da; Oktarcılar'ın, diğer cemaat ve tarikat yapılanmalarıyla ilişkisi gün yüzüne çıkarılıyor.

Hakan Erol

Odatv.com

KİTABI İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

TÜGVA’dan Oktarcılar'a plaket - Resim : 3
Oktar cemaati plaket ziya selçuk Hakan Erol turnike cemaat TÜGVA Altuğ Revnak Eti adnan oktar