Trabzonspor’da “cambaza bak!” oyunu oynanıyor

Önemli kulüplerde teknik direktörlük yapan Ekrem Al, Trabzon’da çıkan TAKA Gazetesi’nde, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na yönelik...

Önemli kulüplerde teknik direktörlük yapan Ekrem Al, Trabzon’da çıkan TAKA Gazetesi’nde, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na yönelik şunları yazıyor;

…Siz yönetime gelmeden önce farklı bir algı vardı, şimdi çok daha farklı bir algı var!”

Trabzonspor Başkanı’nın bugün sergilemekte olduğu AKP yanlısı tutumu anlatmak için herhalde bundan daha nazik bir ifade bulunamazdı.

Bu sözlerle Sayın Al, “Biz seni ne sandık, sen ne çıktın!” demek istiyor.

****

Ben, Trabzonspor seçimlerinden önce, önceki başkan Sadri Şener’i eleştiren ve onun değiştirilmesini isteyenlerden biriydim. Çünkü onun başkanlığını tutarsız ve ilkesiz buluyor ve onun AKP’ye yakın görünme uğruna Trabzonspor’u kullandığını düşünüyordum.

Üstelik, Trabzonspor gibi bir kulübün Trabzon’da oturmayanlar tarafından yönetilmesinin de Trabzonlulara haksızlık olduğuna inananlardanım.

Bütün bu nedenlerle Sayın Şener’in yerine, başka bir Trabzonlunun Trabzonspor’un başına gelmesini istiyordum.

****

Sayın Hacıosmanoğlu Trabzonspor Başkanlığına seçilince ‘temkinli’ bir iyimserlik taşıyanlardan biri de bendim.

Ama o, daha ilk dakikada herkese “Eyvah!” dedirten konuşmalar yapmaya başlayınca iş değişti.

‘Lokum’ yerine başka şeyler söyleyen, sevmediklerini tehdit eden, teknik kadroya ve futbolculara karşı etik dışı söylem ve eylemlerde bulunan davranışları nedeniyle herkesin gözünü korkuttu.

Keskin, suçlayıcı, köprüleri atan, hatta bazen işi tehdit boyutuna vardıran bir başkanın Trabzonspor’u nerelere taşıyacağı tartışılmaya başlandı.

Çünkü Sayın Hacıosmanoğlu konuşurken zaman zaman, kararlı olmakla tehdit etmek arasındaki çizgiyi çok aşabilmekte…

(Anlatıldığına göre de,) Kulüp içinde, bugüne kadar hiç rastlanmayan ‘etik ötesi’ davranışlarda bulunabilmektedir….

****

Şimdi, Sadri Şener’i Başbakan’a yakın olmakla ve bu amaçla Trabzonspor’u kullanmakla suçlayanlar-ki onlardan biri de bendim- Hacıosmanoğlu’nun AKP ve Başbakan hayranlığını gördükten sonra ne diyeceklerini şaşırmış durumdalar…

Sadri Şener, AKP’ye yakın olma çabası içine girdiği için suçlandığına göre, fanatik AKP’li gibi davranan Hacıosmanoğlu’nu suçlamak için nasıl bir terminoloji kullanılacağını kimse bilmiyor…

Trabzonspor’u, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş görmek Trabzonluları rahatsız ediyor olmalı!

****

Trabzonlular, canları kadar sevdikleri Trabzonspor’un, AKP iktidarına peşkeş çekilmesine ne kadar katlanabilecek bilinmez.

Zaten bu nedenledir ki, Başkan Hacıosmanoğlu’nun, olağanüstü Genel Kurul yapmaktan kaçındığı…

Ve Trabzonluların olası tepkilerinin onu koltuğundan edebileceğinin korkusunu taşıdığı iddia edilmektedir.

Daha şimdiden Trabzonspor yönetiminden bir yığın istifa olmuştur. Gerek onların ve gerekse Futbol Direktörü Ünal Karaman’ın dayanamayarak bir süre önce takımdan ayrılmasının altında Başkan’dan kaynaklanan yönetim sıkıntılarının bulunduğu bir gerçektir.

****

Geçenlerde, Trabzon- Akyazı Spor Kompleksi’nin temel atma töreninde konuşan Hacıosmanoğlu, konuşmasının neredeyse tamamını “Tarihimizin en büyük lideri!” olarak tanımladığı Başbakan’ı göklere çıkarmaya ayırmıştır.

Bu sözleri söyleyen insan aynı konuşmada;

“Trabzonspor’a siyaset sokmayan tek başkanım!” diye de ahkam kesmiştir.

O konuşmayı dinleyenler, en basitiyle, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!” diye düşünmüşlerdir herhalde…

****

Trabzonluların, çok sevdikleri kulüplerinin AKP tarafından işgal edildiğini ve bunu kamufle etmek isteyen Hacıosmanoğlu’nun da, şike ve kupa söylemleriyle bir ‘Cambaza Bak!’ oyunu oynamakta olduğunu görmeleri gerekir.

Bu bağlamda, ‘Kupa’ ve ‘şike’ gibi, Trabzonsporluların çok duyarlı olduğu konuları –tehdit sertliğinde- gündemde tutmaya çalışan Hacıosmanoğlu’nun gerçek niyetinin iyi irdelenmesi gerekir.

****

Trabzonlunun sert ve kararlı karakterini bilenlerin, onun dikkatini başka kulüplerle çatışmaya odaklayarak Trabzonspor’u nerelere götürdükleri dikkatlerden kaçmamalıdır.

Prof. Dr. Suat Çağlayan

Odatv.com

Trabzonspor cambaza bak oyunu arşiv