TFF 1. Lig’de nefesler tutuldu

TFF 1. Lig’de 32. Hafta maçları öncesinde nefesler tutuldu. Çünkü artık son üç haftaya girildi ve telafisi olmayan maçlar oynanacak...

TFF 1. Lig’de 32. Hafta maçları öncesinde nefesler tutuldu. Çünkü artık son üç haftaya girildi ve telafisi olmayan maçlar oynanacak. İlk iki takımın doğrudan Süper Lig’e gideceği 1. Lig’de Süper Lig’e gidecek üçüncü takım ise ilk ikide sonraki dört takımın aralarındaki play-off’la belli olacak.

5 TAKIM İLK İKİ İÇİN POTADA

Dört haftadır kaybetmeyen Giresunspor geride kalan hafta ilk iki için rakiplerinden Adana Demirspor deplasmanında 3-0 kaybedince 63 puanla liderliğinin sürdürse de durumunu riske etti. Samet Aybaba’nın teknik direktörlüğe gelmesiyle atak yapan Adana Demirspor ise bu galibiyetle aynı puandaki Samsunspor’u averajla geçip 61 puanla ikinci sıraya yükseldi. Bursaspor’u 4-1’le geçen Samsunspor geçtiğimiz haftalarda anlaşılmaz şekilde iki hafta 9, bir hafta da 10 kişi ile tamamladı maçlarını! Bu tablo, Karadeniz’in kırmızı beyazlı ekibine irtifa kaybettirdi. Sakin kişilikli Ertuğrul Sağlam, takımını sakin tutamadı. Bir ileri bir geri yapan Altay, ilk iki için kendisinden beklenen atağı yapamadı ama hala şansı var. Önceki hafta deplasmanda ligden düştü gözüyle bakılan Ankaraspor karşısında 2 puan bırakan dördüncü sıradaki İzmir’in siyah beyazlıları geride kalan hafta ise Adanaspor’u farklı geçip 57 puana ulaştı ve ilk iki ümidini gelecek haftalara taşıdı. Bir başka 57 puanlı takım ise averajla Altay’ı izleyen ve iki hafta üst üste kazanan beşinci sıradaki İstanbulspor. Altay ve İstanbulspor’un ilk ikiyi yakalayamasalar da play-off’a çıkacağını söyleyebilirim. Önceki hafta rakibini ilk yarıda gözünde büyütüp ikinci 45’te silkinse de gol bulamayan ve evinde Adana Demirspor’a kaybeden Altınordu geride kalan haftada da düşme potasındaki Akhisar’la berabere kalarak ilk iki şansını kaybetti. 53 puandaki kırmızı lacivertliler, artık 49 puanla yedinci sıradaki Keçiörengücü’nü ekarte edip play-off için oynayacaklar kalan haftalarda. Önceki yıllarda peş peşe ya averajla ya 1 puanla play-off’u kaçıran Hüseyin Eroğlu’nun öğrencileri bu defa play-off’a kalır diye düşünüyorum.

32. HAFTANIN MAÇI İZMİR’DE

32. haftada deplasmanda oynamalarına karşın Altay, İstanbulspor, Adana Demirspor ve Samsunspor’u favori görüyorum. Haftanın maçı ise İzmir’de Altınordu-Giresunspor arasında oynanacak. Altınordu yenemezse play-off şansını zora sokar, yenerse bu kez Giresunspor’un ilk iki şansı zora girer. Çotanaklar yenilip Adana Demirspor ve Samsunspor rakiplerini yenerse üçüncü sıraya gerileyecek. Altınordu-Giresunspor berabere kalırsa üç takımın aynı puana gelme olasılığı var. Bu da son iki haftayı ateş çemberine dönüştürür ligin üstü açısından. Madalyonun bir de öbür yüzü var tabii. Adana Demirspor ve Samsunspor kaybeder veya berabere kalırsa da Altay ve İstanbulspor’un rakiplerini yenmesi halinde bu takımların ilk iki şansı güçlenecek.

DÜĞÜM SON HAFTA ÇÖZÜLÜR

Kısacası, TFF 1’de düşenler belli gibi ama ligin üstünde nefesler üç haftalığına tutuldu. Belli ki, üst sıralardaki düğüm son hafta çözülecek; bakalım kimler doğrudan Süper Lig’e “merhaba” diyecek, kimler play-off’ta Süper Lig’e son bileti arayacak?

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

TFF 1. Lig’de nefesler tutuldu - Resim : 1

arşiv