Tek sorum var

Türkiye, Doğu Akdeniz'de kuşatma altında. Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır, İsrail başarılı olurlarsa Akdeniz'e burnumuzu çıkaramayız, KKTC'ye bile izinle gideriz!

Önce şu girişi yapmalıyım:

29 Temmuz 2011.

“Özgür Suriye Ordusu” kuruldu.

30 Mayıs 2017.

Özgür Suriye Ordusu yeniden yapılandırılarak “Suriye Milli Ordusu” adını aldı.

Mehmetçik ile birlikte Kuzey Suriye operasyonu yaptı/yapıyor.

Türkiye'de; kimine göre “dost” güç, kimine göre “terörist” güç bunlar…

Peki… Şunu yazmalıyım:

Dmitriy Valeryevich Utkin…

Rusya ana istihbarat örgütü “GRU” özel kuvvetler (Spetsnaz) biriminde komutanlık yaptı. 2013 yılında “emekli” olunca özel güvenlik şirketi Moran Security Group için çalışmaya başladı. Bu şirket, Suriye'de “petrol sahalarını ve boru hatlarını korumak” gibi “resmi” görevler aldı.

Özel harpçi Utkin daha sonra Hong Kong merkezli Wagner adlı güvenlik şirketini kurdu. (CIA'ya göre “Wagner”ın ardında Putin'e yakın iş adamı Yevgeny Prigozhin var!)

Çoğunluğu Rus/Sırp olmak üzere, Ermeniler, Kazaklar ve Moldovalılardan oluşan bir “kiralık ordu” Wagner…

Hepsi Rusya pasaportu taşıyor.

Sadece Ukrayna ile Suriye'de değil; Sudan, Madagaskar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Botswana ve Libya dahil 20 Afrika ülkesinde ofisi var. Keza Venezuela'da da “görev” başında…

Suriye'de beş bin askeri olduğu belirtiliyor. Sadece savaşmıyorlar; örneğin Sudan Ordusu'nu eğitiyorlar ve altın, uranyum ve elmas madenlerini koruyorlar!

KULLANIŞLI AYDIN

Rusya'nın “kiralık ordusu” var.

ABD'nin de “kiralık ordusu” var. Örneğin:

Suudi Arabistan'ın silahlı gücünün neredeyse tamamı Amerikan “özel askeri endüstrisinin” kontrolü altında:

Amerikan özel kuvvetlerinden (U.S. Special Forces) “emekli” 1500 subay Vinnell şirketi altında “görev” yapıyor. Sadece o değil… Amerikan BDM, Suudi Arabistan ordusuna lojistik, eğitim, istihbarat ve kapsamlı danışmanlık hizmeti veriyor.

Keza: “Cable and Wireless” kontr-terör eğitiminden; “Booz-Allen Hamilton” harp akademisi eğitiminden; SAIC donanmadan; “O'Gara” ise kraliyet ailesinin güvenliğinden sorumlu…

Dünyadaki askeri hizmet sektörünün en büyüğü Amerikan Brown&Root Services (BRS). Amerikan ordusu nereye gidiyorsa BRS oraya gidiyor: Afganistan, Irak, Arnavutluk, Bosna, Hırvatistan, Somali, Özbekistan, Kuveyt, Kosova, Zaire…

“Sakina Security” ve “Trans¬Global Security International” adlı İngiliz şirketlerinin radikal dincilere cihat eğitimi verdiği sır değil…

Rusya'da iş adamı Yevgeny Prigozhin varsa, ABD'de Erle P. Halliburton var! (Cumhuriyetçiler 2000 yılında iktidara gelince Dick Cheney, Halliburton'ın başından ayrılıp ABD Başkan Yardımcısı oldu. Ve Irak ve Afganistan işgalleri gerçekleşti!)

Hep yazıyorum:

Meselenin ekonomi-politiğini bilmeden “kullanışlı aydın” olursunuz! Sosyal medyada “sol” lakırtısı yaparsınız sürekli…

Mesela… İsrail merkezli “kiralık ordu” Levdan, dünyanın en büyük üçüncü bakır işletmecisi Kongo'da solcu iktidarı yıktı. Aynı İsrail “kiralık ordusu” Ango-Segu ile elmas ve petrol zengini Angola'da solcu hükümete destek verdi!

REEL POLİTİK

Dünya “yeni soğuk savaş” sürecine girdi.

Savaş konsepti değişiyor.

Savaşlar “özelleştirildi”, üniformalar “sivil kıyafetlere” büründü!

Örneğin… Afrika'daki Sierra Leone'nin zenginliği elmas! Sömürgecilere karşı isyan bayrağı açan Devrimci Birleşik Cephe elmas madenlerini ele geçirince, bu minik ülke “insan hakları” ihlalleriyle dünya gündemine getirildi. Devrimci Birleşik Cephe 2002 yılında yenildi. Yenen; Güney Afrika'da kurulan ırkçı “Executive Outcomes” adlı “kiralık ordu” idi!

Yanı başımızdaki IŞİD'in arkasında kim var? PKK/PYD'nin arkasında kim var? Yanıt belli değil mi?

Dünyada iç savaşın sürdüğü 74 ülke var. Nerede bir zenginlik varsa, stratejik çıkarları varsa küresel güçler orada…

Türkiye, Doğu Akdeniz'de kuşatma altında. Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır, İsrail başarılı olurlarsa Akdeniz'e burnumuzu çıkaramayız,

KKTC'ye bile izinle gideriz! Biz istediğimiz kadar “barış” diyelim gelinen reel politik durum bu!

İşte Türkiye, Libya ile anlaşarak ablukayı yarmaya çalışıyor.

Yunan ve Kıbrıs Rumları ile tarihi yakın ilişkili Rusya, Libya Çimento Şirketi'nin (LCC) talebi üzerine Wagner'i ülkeye soktu. Amacı, Libya Ulusal Ordusu (LNA) lideri Mareşal Halife Hafter'ı desteklemek.

Sorum şu:

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Odatv.com

Tek sorum var - Resim : 1

soner yalçın arşiv