RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A KİMLER "T-AYIP" DİYOR

Dün Kıbrıs'ta soydaşlarımızı kurtarmak için yaptığımız barış hârekatına kızan ABD, Türkiye'ye ambargo ablukası ile diz çöktürmek istedi. O dar...

Dün Kıbrıs'ta soydaşlarımızı kurtarmak için yaptığımız barış hârekatına kızan ABD, Türkiye'ye ambargo ablukası ile diz çöktürmek istedi. O dar zamanda yardımımıza sadece Kaddafi, Libya yetişti!..

Aynı emperyalist bugün İran'a müdahaleye yanaşmıyoruz diye bizi kara listelere almakla tehdit ediyor ve tehdidi görüp İran'la alışverişimizi kısıyoruz. Telafisini de Libya'dan yaptırıyorlar.

Şimdi anladık mı Kaddafi'yi niye vahşice öldürttüklerini? Bugünlere, İran'a müdahaleye yığınak yaptıklarıını? Kaddafi yaşasa, Libya'ya el koymasalar telafiyi Libya'dan yapabilir, yaptırabilirler miydi? Şimdi Libya'da yüzlerce Kaddafi çıkmış, kimin umurunda?

Ve Türkiye'yi kim(ler) yönetiyor?

Başbakan Erdoğan, Tahran'da nükleer çalışmaları görüştü. Dini Lider Hamaney ile zımni mutabakat sağladı. İran'ın silah üretmediğine inandığını açıkladı. 24 saat geçmeden Enearji Bakanı Taner Yıldız, İran'dan petrol alımını azalttıklarını açıkladı. İnandıysanız bu karar neyin nesiydi? Çünkü ABD öyle istemişti. Enerji Bakanı Yıldız, Erdoğan'dan çok Cumhurbaşkanı Gül'e yakın. Gül de İran'ın "Şii yayılmacılığından" korkuyor, nükleer silah çalışmaları yaptığına da inanıyor!..

Erdoğan sadece bunda boşa düşmedi ki!.. Seul'de Obama'nın Ruhban Okulu emrivakisi yapması. Orada da Gül'e yakın bir diğer isim Dışişleri Bakanı Davutoğlu faktörü var!..

Ya Seul öncesi, Gül'e yakın Kamu Güvenliği Müsteşarlığı eliyle kamuoyuna sızdırılan yeni "Kürt açılım" paketi? Barzanilere Erdoğan'dan çok Gül'ün sempatisi olduğu malum.

Suriye?.. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "tampon bölge dahil" her çözüme açıkken Erdoğan'ın partideki 1 numaralı yardımcısı Hüseyin Çelik: "Tampon bölge yok." diyor.

İyi polis-kötü polis mi oynuyorlar, iç savaş mı; artık derdim değil. Şunu biliyor, şunu söylüyorum: k imsenin koltuğu Türkiye'den değerli ve önemli değildir. Kimin ne hesabı ne kitabı varsa başka işlerde bilek güreştirsinler!..

Sebep her ne ise ne; ama şu açık: Erdoğan'ın etrafındaki mengene sıkıştırıldıkça sıkıştırılıyor.

İngiliz medyasının sık sık Erdoğan karşıtı yayın yapması, "diktatörlük" imalarında bulunması...

Ya hükümetin gizli ortağı cemaatin artık "aleni ortaklık ilanı"?.. Erdoğan tam da 3x4 zaferinin tadını çıkarırken, cemaatin "sözcü" olmayan "sözcüsü" Hüseyin Gülerce'nin 30 Mart tarihli şu satırları başka nasıl yorumlanır ki?

"Mevcut Ak Parti iktidarı makul çoğunluğun arzu ettiği siyasi iradeyi sergilemek açısından KADERDENK noktasındaki önemli aktörlerden biridir. Zaman'ın içinde bulunduğu alternatif medya, diğer önemli aktördür..."

Evet, Erdoğan "Kaderdenk" noktasına hızla yaklaşıyor!..

Demokrasimiz, hukukumuz...Her ne varsa "makyaj-imaj-kozmetik" ya, dış politikamız da o... 40 yıllık Esad'ın "Esed" yapılması mesela. Zaman başta olmak üzere alternatif medyanın icadı. Erdoğan zorlanıyor "Esed" demekte; dikkat ettiniz mi? Dili dönmeyince "Ey Beşar!" hitabıyla toparlamaya çalışıyor!..

Şuna geleceğim: bir müslümanın Esad'a: "Sonun Kaddafi gibi olur ha!.." diyebilmesini aklım, vicdanım almıyor. Çünkü emperyalizm sınır tanımıyor!..

Düne kadar el-eteğini öptükleri Kaddafi'nin, "dostlarım" olarak adlandırdığı Başbakan Erdoğan, İtalya Başbakanı Berlusconi ve İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'den son ana kadar kendisi için bir şey yapmalarını beklediğini açıklamıştı koruması Mansur Idhow... İçim acıdı!..

Yolsuzluktan, ahlaksızlıktan değil; sadece ve sadece Almanya Başbakanı Merkel'i kızdırdığı için alaşağı edilen Berlusconi'nin şu akıbetini bizzat Erdoğan'ın ağzından duymadık mı?

"Berlusconi aradı bugün (14 Kasım 2011). Haline üzüldüm. Yarım saat kadar konuştuk. Daha doğrusu çoğunlukla o konuştu, ben dinledim. Avrupalı liderlerin kendisine bir anda sırt çevirdiklerinden dert yandı: 'Telefonuma bile çıkmıyorlar. Çıkmazlar da bundan sonra.' dedi. Çok dertliydi: 'Tek dostum sensin. Senden başka dertleşebileceğim kimse yok.' dedi. Teselli etmeye çalıştım; ama gerçekten üzücü bir durumda." (Murat Çelik - Vatan Gazetesi, 22 Kasım 2011)

Obama dâhil herkes Erdoğan'a "Tayyip" diye hitap ediyor. Ya bir gün birileri Esad'ı "Esed" yaptıkları gibi "Tayyip"i de "T-ayıp" yaparsa diye endişeleniyorum işte!...

Silivri'den kucak dolusu sevgiler...

Müyesser Yıldız

Odatv.com

arşiv