Tartışma yaratan film için Erdoğan'dan para istendi

Son dönemde islamcıların tartıştığı film için Erdoğan'dan Başbakan olduğu dönemde para istendiği ortaya çıktı.

Hz. Muhammed’in hayatını anlatan ve tartışmalara neden olan İran yapımı, 'Hz Muhammed: Allah'ın Elçisi' Türkiye'de de vizyona girdi. İslami kesimde tartışmalara neden film için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde maddi olarak desteklemesi için öneri götürüldüğü ortaya çıktı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsü içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Karadeniz Yurdu’ndaki öğrencilerle sabah namazı kıldı. Vali Şahin’e Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de eşlik etti.

Vali Şahin konuşmasında, Türkiye’de de vizyona giren İranlı yönetmen Mecid Mecidi’nin, Hz. Muhammed’in çocukluk döneminin anlatıldığı filmle ilgili ilginç ayrıntılara yer verdi.

“20 MİLYON PAY VERİLDİ”

“Mecit Mecidi’yi iyi tanırım” diyen Şahin, “Bizi ziyarete geldi. O zamanın Diyanet İşleri Başkan Yardımcı’sının senaryoyu okuması ve onaylaması kaydıyla bu filme ortak olmamız gerektiğini söylemiştim. Cumhurbaşkanımıza -o zaman Başbakandı- bu konuyu arz ettim. 20 milyon dolarlık bir pay da verildi. Film de 50 milyon dolara mal olacaktı. Mecidi ile bir nevi mutabakat metni de imzaladık” dedi.

“İHTİYATLI DAVRANIN

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı film senaryosuna 7-8 ay vakit ayırdığını, ancak senaryoda bazı kısımların sıkıntılı olabileceğinin söylendiğini aktaran Vali Şahin, “Bunun üzerine biz de çekincelerimizi kendilerine ilettik. Tabii sonuçta biz ortak olmayınca kendileri bu filmi çekti. Film ile ilgili farklı radikal eleştiriler ve yorumlar var. Ben sizlere ihtiyatlı davranılması gerektiğini en azından Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize verdiği rapordan ötürü vurgulamak istiyorum. Yani böyle bir gündem var. Siz gençlerin de bu gündemi takip etmesinde fayda var. En azından duyarlı olmanız açısından bu konuya değinmek istedim” diye konuştu.

Bülent Karslıoğlu

Odatv.com

Erdoğan muhammed film arşiv