İSA GÖK YEMİN ETTİ

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederken AKP'li milletvekilleri laf attı. AKP sıralarından, "diz çök, diz çök"...

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederken AKP'li milletvekilleri laf attı. AKP sıralarından, "diz çök, diz çök" sesleriyle çirkince yapılan saldırılara İsa Gök, "Tarih sizi nereye beni nereye yazacak göreceksiniz! Tarih sizi kara harflerle yazacak!" dedi.

AKP sıralarından gelen tepkilerin devam etmesi üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam da İsa Gök'e adeta bağırıp çağırarak yüklenmeye çalıştı. İsa Gök ise "Bana değil, salona sahip olun!" diye Doğramacı'dan sonra en ünlü YÖKçülerimizden bir zamanların Çillercisi Mehmet Sağlam'ı eleştirdi.

İsa Gök yeminini ettikten sonra, tutuklu milletvekilleri için toplanan 5 bin imzanın yer aldığı dosyayı Mehmet Sağlam’a verdi.

Meclis'te İsa Gök'e laf atan AKP'liler bir kaç gün önce de Kamer Genç'le "abdest" atışmasına girişmişlerdi.

Konuyu önceki gece Genel Kurul'da gündeme getiren Genç, TBMM Başkanlığı'ndan bu konuda önlem almasını isterken, "Gidip camide abdest alsınlar!" demişti.

Kamer Genç, AKP iktidarı döneminde gittikçe artan, "tuvaletle abdest alanlar"ın "çağdaş bir ülkenin meclisine yakışmayan görüntüler" sergilediğini söyledi. Genç, AKP milletvekillerinin tuvaletleri girilemez hale getirdiğini belirtti.

*

TBBM'ye camiyi, büyük tartışmalarla Turgut Özal'ın yaptırmasına karşın, AKP milletvekillerinin Meclis camisini pek sevmedikleri biliniyor. Bunun nedeni acaba ünlü mimarımız Behruz Çinici'nin tasarlaması ve Türkiye’deki geleneksel cami mimarisinden farklı bir denemeyi gerçekleştirme cesareti, araziye yerleşimi, saydam kıble duvarı, kubbesiz, minaresiz yapısıyla alışılagelmişi sorgulayan tasarımı olabilir mi?

Bilindiği gibi TBMM camisi için New York Times’da 1998’de yayınlanan yazıda, laik devlete güç verircesine tasarlandığı yazılmıştı.

Ahmet Yıldız
Odatv.com

isa gök CHP isa gök yemin etti arşiv