SUSURLUK HORTLAR MI?

Açılımla teşvik ettiği terörden fena sıkışan iktidar, eski bir temcit pilavı olan özel ordu lafını ısıtıp yeniden piyasaya sürdü. Bir tartışmadır...

Açılımla teşvik ettiği terörden fena sıkışan iktidar, eski bir temcit pilavı olan özel ordu lafını ısıtıp yeniden piyasaya sürdü. Bir tartışmadır gidiyor; sarkık bıyıklı mı olur, badem bıyıklı mı? JİTEM’e benzer mi benzemez mi? Sivil olursa Çiller özel ordusu gibi mi olur, Susurluk hortlar mı? Bu karartmayı yutanlara doğrusu şaşıyorum: Biz zaten kaç yıldır tüm unsurlarıyla faaliyette olan F tipi bir Susurluk’un sultası altında değil miyiz?

KORSANMIŞ, KÜLAHIMA ANLAT!

Ankara’da bilbordlara yapıştırılan ve birçok tanınmış şahsiyetin resimlerinin de yer aldığı “referanduma evet” afişleri temizlenmiş, “korsan” afişlere soruşturma yapılıyormuş. O ünlü kişilerin haklarındaki o algıyı nasıl yarattıkları ayrı bir konu. Ama asıl mesele, Poyrazköy davasında buzdolabının altındaki poşette patlayıcı bulacak kadar başarılı olan polisin, bu koskoca afişlerin hangi matbaada basıldığını, kimlerin yapıştırdığını bulamamasıdır!

GÖRMEMİŞİN BİR RANDEVUSU OLMUŞ…

Obama Kongre’de biriyle görüşmeye gittiğinde nasıl gidiyor bilmem ama, bizim Başbakan “küresel aktör” olduğu için Meclis’te Kılıçdaroğlu’yla görüşmeye bir koruma ordusuyla ve sinyal kesici aygıtlarla gitti. Hani Meclis Başkanı’na “muhalefeti sen susturmazsan ben susturmasını bilirim” demişti ya, şimdi de “Başbakan işte böyle korunur” demek istedi herhalde!

DEJA VU

İHH'nın Hamas'a son 3 yılda 6,6 milyon Euro aktardığını tespit eden Alman makamları, derneğin internet sitesini de bloke etti. Türkiye’deki IHH ise Almanya’daki ile ilgileri olmadığını öne sürüyor. Biz bu filmi daha önce görmüştük ama nerede? Sakın Deniz Feneri olayında olmasın?

AHTAPOT GEYİĞİNE KATKI

Dünya kupasındaki son maçların hepsinin sonucunu bilen ahtapot Paul’e Türkiye’deki referandumu sormuşlar. "İlginize çok teşekkür ederiz ama Paul siyasetle ilgilenmiyor, ilgilenmeyi de düşünmüyor” yanıtı gelmiş. Tam isabet! Demek ki referandumda oylanacak paketin hukukla ilgili değil siyasetle ilgili olduğunu bile bilmiş.

Odatv.com

özel ordu jitem arşiv