Süper Lig ilerledikçe VAR batıyor

Süper Lig’de 24 hafta geride kalırken VAR gittikçe oturacağına gittikçe batıyor!

Süper Lig’de 24 hafta geride kalırken VAR gittikçe oturacağına gittikçe batıyor!

Geride kalan haftada da kritik VAR kararları ile hem hakemlerin hem VAR’ın atladığı kritik bir pozisyon takım yaktı!

BAŞAKŞEHİR’İ ŞAMPİYON YAPMAK İÇİN HER ŞEY “VAR”

Ligin üstünü ilgilendiren Malatya’daki maçta eyyamcı ve kendini hemen her maçta işine geldiğinde kolayca VAR’a teslim edip sorumluluktan kaçan Fırat Aydınus Y. Malatyaspor’u yakarken Başakşehir’in de önünü açtı. Yarattığı haksız penaltı maçı kopardı. Sadece o kadar değil; maçı adeta Başakşehir’den Emre ve Arda ile birlikte yönetti! Emre’nin kendisine istediği zaman bağırıp çağırmasına da hiç aldırmadı! Başakşehir’in bu kadar kollanıp korunmasıyla belki taraftarsız bir takım iktidar gücüyle şampiyon olur ama bu şampiyonluğun Süper Lig’e hiçbir getirisi olmaz. Tabii ki sadece Üç Büyükler değil, başka takımlar da şampiyon olsun, olmalı da. Ama Başakşehir gibi değil. Daha önce olan Trabzonspor gibi, Bursaspor gibi…

GS BÜYÜK ÖLÇÜDE, BJK TAMAMEN HAVLU ATTI

BB Erzurumspor-Galatasaray maçı berabere bitti ama iki takım da maç sonunda adeta yıkıldı. Sonuç kimeye yar olmadı. Futbolcular çimlere serildi. Başakşehir maçının sonucunu bilen GS şampiyonluk yolunda ağır bir yara alırken, Erzurumspor da kümede kalma umutlarını tazeleyemedi. Üstelik hocası Mehmet Özdilekle’de yollarını ayırıp çabucak Hamza Hamzaoğlu ile el sıkıştı. BJK ise Kayserispor’a bıraktığı 2 puanla yarışta havlu attı. Şenol Hoca’nın sezon sonu itibarıyla Milli Takım’la el sıkışması BJK’yı üçüncülüğe tutunacak bir çizgiye çekmiş gözüküyor.

GÖZTEPE’YE “VAR” DARBESİ

Haftanın ilginç maçlarından birisi de geride kalan pazartesi akşam İstanbul’da oynandı. Haftalardır puana hasret olan ve devre arasında kaybettiği Diagne’den sonra golü unutan Kasımpaşa, 2-0’dan sonra Trabzonspor karşısında beraberliği yakalayarak altın değerinde bir puan aldı. Üstelik devre arasında rahatsızlanan ve hastaneye giden Denizli’nin de kenarda olmadığı halde. Zor deplasmanda Konyaspor’dan 1 puanı almaya başaran Göztepe şanssız bir hafta yaşadı. Kümede kalma mücadelesi veren partnerlerinden Kasımpaşa evinde de olsa bir puan alırken Bursaspor ve Ankaragücü haftayı üçer puanla kapattı. Göztepe’nin maç 1-1 iken orta hakemin ofsayt çalmasıyla yediği pozisyonun golle sonuçlanması işten bile değildi. Bu akında hakemin devam işaretiyle maçı oynatması ve golle sonuçlandığı takdirde VAR’a başvurması ya da VAR’ca izlenmeye çağrılması gerekiyordu. Abdülkadir Bitigen bu pozisyonda tam anlamıyla battı! Aynı hakem uzatma dakikalarında Jahoviç’in topa vurduktan ve şut kaleci Beto tarafından bertaraf edildikten sonraki ‘artistliğini’ değerlendirip VAR’la penaltı noktasını göstermesi ise tam bir ironiydi! İşine gelince VAR, işine gelince yok! Ligin en beyefendi kulüp başkanlarından birisi olan Sepil bile bu hafta çileden çıkıp isyan ettiyse vay bu ligin haline!

Ne olacak ki? TFF Başkanı iddia peşinde! MHK Başkanı değişmiş, hakemlerin çoğu iktidarın gözüne bakıyor karar verirken. Güç iktidarda ya… Hoşuna gider mi, gitmez mi çalacağı düdük! O zaman bu iş güçlülerin elinde oyuncak olduysa yandı gülüm keten helva! Emre’yi iki sarı kartla oyundan atamayan hakemlerle hakkaniyetli bir lig maratonu olamaz! İki kere iki dört!

BU HAFTA İKİ KRİTİK MAÇ

Düşme hattındaki tabloyu ve olası gelişmeleri geçtiğimiz pazar akşamı yazmıştım. Tekrar etmeyeceğim. Bu haftaki Göztepe-Kasımpaşa maçı kritik. Sarı kırmızılıların İzmir’de yakaladıkları görece çıkışı sürdürüp ayağa kalacağını söyleyebiliriz. Tabii Trezeget’e özel br önlem şart. Herhalde Tamer Hoca bu özel oyuncuyu kilitleyecektir. Mustafa Denizli’nin durumu maça kadar ne olacak, bilmiyoruz. Haftanın bu maç kadar düşme hattını ilgilendiren bir maçı da MKE Ankaragücü-Bursaspor arasında. Devre arasındaki transferlerle önemli bir çıkış yakalayan sarı lacivertliler avantajlı. Beraberlik iki takım için de sevindirici olmayacak. Çok kritik bir maç. Antalyaspor ise GS’a kaybettiği takdirde ligin altına doğru yaklaşacak. Alanyaspor Erzurum’u geçerse çok rahatlayacak, ama tersi olursa Erzurumspor ümitlenirken rakibi aşağılara yaklaşacak.

STADYUM’UN DÜZEN’İ

Geçen haftadan aklımda kalan bir şey daha var… TRT Spor’da Ersin Düzen’in sunucu, Ali Gültiken ve Serkan Rençber’in yorumcu olarak katıldığı “Stadyum” programı. Ersin Düzen; TRT senin çiftliğin değil! Başakşehir’e yaptığın güzellemeleri, es geçtiğin pozisyonları vb. anlıyoruz… Göztepeli Yasin’in nefis beraberlik golünden sonra işaret parmağını dudaklarına götürerek tribünlere göstermesine neden taktın? Bilmiyor musun o tribünlerin maç 1-0 iken “Göztepe kümeye!” diye tezahürat yaptığını? Tabii biliyorsun da bilmezlikten geliyorsun. Derdin Göztepe’yi aşağı çekip bir yerlere mesaj vermek. O kadar ileri gittin ki, orta hakemin Yasin’in gol sevincini neden sarı kartla cezalandırmadığını bile sorguladın! Oysa o golden söz eden tarafsız ve aklı başında bir sunucunun o golün güzelliğini, ne kadar usta işi olduğunu anlatması gerekirdi değil mi? Ersin Düzen; unutma ki, TRT Göztepelilerin de ödediği ve TRT’ye kesinti yapılan elektrik paralarıyla yayın yapıyor. Senin maaşın da oradan ödeniyor. Umarım bu eleştiri kulağına küpe olur. Stadyum’daki düzen değişir.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara odatv arşiv