Suni gündem mi yaratılıyor

Rafael Sadi yazdı

Bugün, bana ilginç gelen bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Farkında mısınız gündem ne kadar çabuk değişiyor?

Tahmin edebileceğimizden de çabuk hatta farkına varamayacağımız bir süratle değişiyor.

Daha birkaç gün önce Fransa ile NATO konusunda kavga ederken aynı günün akşamı gündeme Libya ile yapılan MEB (Milli Eğitim Bakanlığı değil) Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması oturuveriyor.

Akabinde Yunanistan’ın buna tepkisi. Karşılıklı atışmalar ve kuşkusuz bize ait olan Akdeniz gölünde İsrail, Mısır'dan pay kapıyor içerikli makaleler.

Olmadı Hamas basın yayın organı gibi davranan Yeni Akit haberleri. “Hamas, terörist İsrail'e çok fena yaparız dedi” manşeti...

Bunu da beğenmediyseniz iki günde bir yayına giren savaş uçağı haberleri. Motoru denedik denemeye devam ediyoruz. SU-57'yı alma ihtimali doğdu.

Geçen ayların moda haberleri ise S-400 ile Kıbrıs açıklarında gaz ve petrol arama haberleri oldu.

ARKASINDA BAŞKA SEBEPLER ARIYORUM

Bunlar yetmedi birdenbire kadın cinayetleri üçüncü sayfa haberi olmaktan çıkıp baş köşeye oturuverdi. Eleştirmiyorum hatta toplumsal açıdan öne çıkartılmasını doğru da buluyorum Sadece merak ediyorum, yıllardır iki sütun'a 5 cm yer kaplayan ve muhtemelen birçoğunun faili de bulunamayan o kadınların haberleri neden bizleri hiç ilgilendirmedi de bugün bu konuma neden ve nasıl gelindi? Basının toplum bilincine vakıf olduğuna pek inanmıyorum ve nedense arkasında başka sebepler arıyorum. Her nedense öyle hissediyorum.

Siyasi parti ve liderler de bu gündem oluşturma konusunda en az basın kadar heyecanlı ve başarılı.

Davutoğlu cevap veriyor, “hepimizin servetleri incelensin.” Bomba gibi bir haber tabii ama kimse buyrun gelin inceleyin kararı alamıyor. Bu arada manşetleri epey meşgul eden “ey Amerika ve sizi batırırım” tehditleri bir anda yok oldu sanki. Suriye operasyonu ise sadece ara ara gündem yapıyor.

Güvenlik Koridoru ne oldu artık memleket güvende mi dersiniz?

BEN SADECE HATIRLATAYIM DEDİM

Evet ben sadece hatırlatayım dedim. Gündem, bana kalırsa suni olarak değiştiriliyor. Ve esas sıkıntılı olan geçim derdini, enflasyonu, emekli maaşları ile asgari ücreti daha az hatırlatmaya yönelik bir siyaset parçasıymış gibi geliyor. Eminim hepiniz farkındasınızdır da ben sadece hatırlatayım dedim.

Ha bu sadece Türkiye'de mi böyle ? Hayır değil, neredeyse her yerde aynı yaşadığım İsrail'de de gündem farklı şekillerde değiştiriliyor ve birilerinin başı sıkıştıkça dikkatler başka yerlere çekiliveriyor.

Türkiye'de farklı olan sürat. Tabii ki bize “sürat felakettir” diye anlatıldı yıllarca. Belki de değildir... Bakın işe yarıyıor...

Rafael Sadi

Odatv.com

Rafael Sadi gündem arşiv