Süleymancı avukat dövecek avukat arıyor

Türkiye kadın avukatın gördüğü şiddeti tartışırken, Süleymancıların yurdunda yetişen ve çocuklarını da Süleymancıların yurdunda okutan Süleyman Macit yine gündeme geldi.

Türkiye özellikle son dönemde kadına şiddeti, tacizi ve kadın ölümlerini tartışırken, bu haberlere bir yenisi geçen günlerde eklendi.

Süleymancıların tarikatında yetiştiği iddia edilen bir avukatın hukuk bürosunda çalışan kadın avukat, ödenmeyen maaşlarını istediği için patron avukatı Süleyman Macit tarafından dövülmüştü.

Macit Hukuk Bürosu'nda, patron avukatı tarafından şiddete maruz kalan kadın avukat, Odatv’ye yaptığı açıklamada, “Ben çalışıp paramı alamıyorum, ama sen nasıl ailenle Umre’ye gidersin; millete borç takıp dedim ona, o da beni dövmeye başladı” demişti.

DAYAKÇI AVUKAT YİNE GÜNDEME GELDİ

Odatv'nin gündeme getirdiği olayda; Türkiye kadın avukatın gördüğü şiddeti tartışırken, Süleymancıların yurdunda yetişen ve çocuklarını da Süleymancıların yurdunda okutan Süleyman Macit yine gündeme geldi.

Aynı zamanda AKP eski İstanbul Milletvekili Bilal Macit ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Nihat Macit'in yakın akrabası da olan Süleyman Macit, kendi hukuk bürosu olan Macit Hukuk Bürosu için İstanbul Barosu'na bir avukat ilanı verdi.

İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olan Süleyman Macit iş ilanında, dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Süleymancı avukat dövecek avukat arıyor - Resim : 1

* Süleyman Macit

İŞ İLANINDA SADECE KADIN AVUKATLARIN BAŞVURUSUNA DÖNÜYOR İDDİASI

Kadın avukata şiddet uygulayan Süleyman Macit, iş ilanında, bir avukkatta aradığı "özellikleri" şöyle sıraladı:

“Ofisimizde iş hukuku ve ticari davalarda dosya takibi, dilekçe yazılması sözleşmelerin incelenmesi ve duruşmalara girilmesi konusunda çalışmak üzere tercihen devlet üniversitesi mezunu ruhsatını almış dilekçe yazmayı ve araştırma yapmayı seven avukat arkadaş arıyoruz.”

Kadın avukatın suç duyurusundan 9 gün sonra, geçen Perşembe günü açılan iş ilanı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öte yandan, Odatv'nin hukuk kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Süleyman Macit tarafından verilen iş ilanında, yalnızca kadın avukat başvurularına dönüş yapıldığı da iddia edildi.

İşte Süleyman Macit tarafından verilen o "iş" ilanı:

Süleymancı avukat dövecek avukat arıyor - Resim : 2

BARO SESSİZ

İstanbul Barosu'nun konuyla ilgili olarak sessizliğini koruması ise dikkat çekiyor.

İstanbul Barosu'nun, şiddet uygulayan üyesine karşı ne yapacağı merak ediliyor...

Hakan Erol

Odatv.com

Süleymancı avukat dövecek avukat arıyor - Resim : 3

Süleymancı avukat dövecek avukat arıyor - Resim : 4

Tarikat süleymancılar şiddet dayak Hakan Erol Macit Hukuk Bürosu Süleyman Macit odatv Bilal Macit istanbul barosu Nihat Macit arşiv