Suikast ve sabotaj için geri getirildiler

Alman basını, Almanya gizli servisi BND’nin Şansölye Angela Merkel’e sunduğu bir rapora...

Alman basını, Almanya gizli servisi BND’nin Şansölye Angela Merkel’e sunduğu bir rapora dayandırdığı haberlerinde, Ukrayna’daki iç karışıklıkta, Amerikan özel savaş şirketlerine bağlı 400 paralı askerin bilfiil rol aldığını yazdı.

Irak’ta binlerce sivili öldüren Cheney Cuntası’na bağlı Blackwater’ın yeni nesil versiyonu olan Academi isimli şirket bünyesindeki silahlı kişilerin Kiev yönetiminin emrinde ayrılıkçı doğu bölgelerinden Donetskt’teki Slavyansk’ta görevlendirildiği belirtiliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da bu kişilere ait olduğunu ileri sürdüğü görüntüleri yayınladı.

(link: http://rt.com/op-edge/ukraine-blackwater-mercenaries-russia-794/)

Bu arada CIA Başkanı Brennan da iki hafta önce Kiev’de olduğunu kabul etti. Brennan, “Ukraynalı ortaklarımız ve arkadaşlarımızla işbirliği için oradaydım” dedi.

ABD 70 YIL ÖNCE DE UKRAYNA'DA NAZİLERİ DESTEKLEDİ

Rusya, Ukrayna’daki kargaşanın başından beri ABD’nin olaylarda aktif rol aldığını, şiddet yanlısı Neo-Nazi grupları desteklediğini savunuyor. Ortaya çıkan kanıtlar da gün be gün bunu doğrular nitelikte.

Peki bu ABD için bir ilk mi?

Hayır…

Amerikan yönetimi 70 yıl önce de benzeri bir operasyona imza atmıştı.

Ünlü film yönetmeni Oliver Stone’un, “Anlatılmayan Tarih” (Untold History) belgeselinden bir bölüm:

“(Dönemin ABD Başkanı) Truman, Ukrayna’da “Nightingale” (Bülbül) kod adıyla bir gerilla birliği oluşturulmasına onay verdi. İlk olarak 1941’de Naziler tarafından kurulan bu birlikler aşırı milliyetçiler tarafından oluşturulmuştu. Açlığın etkilediği ve Sovyet etkisinin azaldığı Ukrayna’da “Bağımsız bir Ukrayna”ya karşı olan binlerce Yahudi, Sovyet yanlısı ve Polonyalıyı katlettiler. CIA, bunların Sovyet bölgelerine sızması için havadan destek sağlıyordu” (Kaynak: www.washingtonblog.com)

Amerikalı tarihçiler, (eski hava kuvvetleri komutan yardımcısı) Townsend Hoopes ile Rice ün. Prof. Douglas Brinkley bu bilgileri doğruluyor.

“Bunların arasında özellikle bir grup CIA’nin dikkatini cezp etmişti. Ukraynalı Milliyetçiler Örgütü olarak bilinen OUN, 1920’lerden beri bağımsızlık için askeri ve siyasi faaliyet yürütüyordu. Rus karşıtı bir oluşum olan OUN; totaliter ve faşizan çizgideydi. Aynı zamanda Yahudi düşmanıydı. Alman işgali sırasında Naziler bu örgütü parasal olarak destekledi. Naghtigall kod adıyla bu örgüt üyeleri Naziler adına pek çok cinayetler işledi. Özellikle onbinlerce Yahudi ve Kızıl ordu partizanlarının ailelerini katlettiler. Almanların çekilmesinin ardından Karpat Dağları’na sığınan bu gruplara daha sonra CIA sahip çıktı. Liderlerini ABD’ye götürüp eğittiler. Daha sonra da suikast, sabotaj ve casusluk faaliyetleri için Ukrayna’ya geri götürüldüler. Hatta bir ordu istihbarat subayı şunları söylüyordu: CIA’nın bir kanadı Ukraynalı faşistleri avlarken diğer bir kanadı onlara yeni işler veriyordu “

Görüyorsunuz değil mi? Olayın geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. Almanya’nın bıraktığı yerden ABD devralıyor.

İşte bu sözü edilen Nightingale isimli Nazi sempatizanı faşist örgütün lideri Stepan Bandera idi. Bandera ABD’ye götürülmüş, orada eğitim almış ve Ukrayna’ya geri gönderilmişti. 1959’da Sovyet gizli servisi KGB tarafından bir suikast sonucu öldürülene kadar da Amerika’nın emirlerini yerine getirmişti. O Bandera, bugün Kiev’de Amerikan destekli aşırı milliyetçilerin resimlerini taşıdığı o Stepan Bandera’dır.

Truman’dan Obama’ya 70 yılda değişen pek fazla bir şey yok anlaşılan…

Suikast ve sabotaj için geri getirildiler - Resim : 1
Nazi üniformasıyla Stepan Bandera

Suikast ve sabotaj için geri getirildiler - Resim : 2

Hüseyin Vodinalı

Odatv.com

Stepan Bandera arşiv