Tartışma yaratan olayda yeni gelişme... "Sizi vatan hainliğinden yargılatırız"

Hakan Erol yazdı...

Kadıköy’de 20 yaşındaki Rana Batı ile arkadaşı Zeynep Kurt'u durduran ve koronavirüs önlemleri kapsamında denetim yapan iki polis, daha sonra Batı'ya şiddet uygulamıştı.

Batı ile iki polis arasında yaşananlar tartışma konusu olmuştu.

Polis tarafından darp edilen Rana Batı'ya ters kelepçe takılmak istenmişti. Rana Batı'yı darp eden polisler İstanbul Valiliği tarafından açığa alınmıştı. Ancak, söz konusu polislerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından göreve iade edildiği açıklanmıştı.

Öte yandan, bir Yurtiçi Kargo çalışanı da, darp edilerek gözaltına alınan Batı'nın iletişim bilgilerini sosyal medyadan paylaşarak hakaret etmiş ve linç çağrısı yapmıştı. Çalışan, firma tarafından işten çıkarılmıştı.

HAREKETE GEÇTİ

Rana Batı olayında yeni gelişmeler yaşandı.

Batı, kendisine haksız şekilde gözaltı işlemi yapan polislerden ve Yurtiçi Kargo çalışanı hakkında avukatı aracılığıyla şikayetçi olarak, suç duyrusunda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, polislerin, "görevi kötüye kullanma", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kasten yaralama" gibi suçları işlediği savunularak, söz konusu polisler hakkında soruşturma ve kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunda, Batı'ya polislerin ters kelepçe uygulamak istediği anlatılırken, Batı'nın ters kelepçe esnasında bulunduğu fiziki savunmasının da meşru müdafaa kapsamında olduğunun altı çizildi. Gözaltı sürecinde polisin "orantısızlığına" da vurgu yapıldı.

Gözaltı esnasında, polis aracında Batı'ya ve arkadaşı Kurt'a kamera kayıtlarının silinmesi konusunda baskı da yapıldığı ifade edilen suç duyurusunda, kamera kayıtlarının silinmemesi durumunda polisin, Batı'ya ve Kurt'a "Sizi örgüt üyeliğinden, vatan hainliğinden yargılatırız" sözleriyle tehdit savurduğu ifade edildi.

Tartışma yaratan olayda yeni gelişme... "Sizi vatan hainliğinden yargılatırız" - Resim : 1

YURTİÇİ KARGO İÇİN DE ADIM ATTI

Rana Batı, Yurtiçi Kargo çalışanı hakkında da adım attı. Batı, Yurtiçi Kargo yetkililerinden ve söz konusu saldırıyı yapan çalışan hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuiyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda; TCK'nın 135. maddesi gereğince; "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi", TCK 136. maddesi; "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme" ile TCK'nın 138. maddesinde belirtilen, "Verileri Yok Etmeme" suçlarının işlenildiği belirtilirken, çalışanın cezalandırılması istendi.

Tartışma yaratan olayda yeni gelişme... "Sizi vatan hainliğinden yargılatırız" - Resim : 2

Suç duyurusunda, Batı'nın kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde elde edildiği aktarılırken, bu andan itibaren Batı'nın çeşitli Whatsapp gruplarına eklenerek hakaretlere maruz bırakıldığı anlatıldı.

İkametgah bilgilerinin paylaşılması ile "yaşam hakkı"nın ihlal edildiği, telefon bilgilerinin paylaşılması ile de "özel hayatın gizliliği"nin ihlal edildiği belirtilen suç duyurusunda, Yurtiçi Kargo tarafından yapılan açıklamaların da birbiriyle çeliştiği ifade edildi. Yine, şirketin sorgulama sistemine girişin çok basit olması ve şirketin herhangi bir güvenlik sistemi geliştirmediği aktarılarak olay üzerine Batı'nın mağduriyet yaşadığı vurgulandı.

Hakan Erol

Odatv.com

Tartışma yaratan olayda yeni gelişme... "Sizi vatan hainliğinden yargılatırız" - Resim : 3

Tartışma yaratan olayda yeni gelişme... "Sizi vatan hainliğinden yargılatırız" - Resim : 4

Hakan Erol rana batı Zeynep Kurt kadıköy polis şiddeti Yurtiçi Kargo süleyman soylu odatv arşiv