'Sizi gidi AVM’ciler sizi'

AKP, güya ”muhafazakar”… Din soslu otoriter bir yönetim karakterine sahip olduklarını biliyoruz. İşte milli eğitimde yaptıkları bu öğretim yılının...

AKP, güya ”muhafazakar”

Din soslu otoriter bir yönetim karakterine sahip olduklarını biliyoruz. İşte milli eğitimde yaptıkları bu öğretim yılının başlangıcında… Gizli ajandanın sayfaları bir bir açılıyor. Toplumu amaçları doğrultusunda dönüştürmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.

Ekonomik cephede de farklı değil. Üretimi bıraktılar bir kenara, var mı yok mu inşaat. “İnşaat ya Resulallah” diye başlıyorlar güne… İktidarda oldukları dönemde birikim yapıp ileriye doğru kullanmak için zenginleşmede en kısa yol inşaat.

Güya muhafazakar bu takım, ne var ki büyük kentlerdeki güvenli mahalle hayatının ve küçük kent ve ksabalarda ekonominin belkemiği olan esnafa adeta savaş açmışlardır. İşleri güçleri AVM açmak, esnafı ezmek. Her açılan AVM o muhitte onlarca esnafı yerle bir ediyor. Geriye kalanları da suni teneffüse itiyor. Bu mu muhafazakarlık?

Hayalleriyle, cin fikirleriyle dış politikanın iflasına neden olup başbakanlığa ‘yükseltilen’ Davutoğlu geçen gün “AVM’lere yüzde beş kota” buyurdu! Yasa çıkaracakmış, esnafa yüzde beş kota ayırmayan AVM’ler çalışamayacakmış… Mahalle esanafını böylelikle AVM2lere ezdirmeyecekmiş… Yüzde beş kota sayesinde esnafımız nasibini AVM’lerde de arayabilecekmiş…

Avrupa’da da, ABD’de de AVM var ama Türkiye’nin metropol ve diğer kentlerinde olduğu kadar değil… İstanbul’da New York’takinin neredeyse 20 katı AVM var. Bu tablo, esnafın ölüm fermanı demek… Zaten İstanbul’daki caddelerin yüzde beşinin çıkarırsanız geri kalanı AVM’lere teslim olmuştur.

Nedir bu AVM düşkünlüğü, bu nasıl bir muhafazakarlık, anlayabilene aşk olsun. İnşaat, rezidans, AVM, çirkinlik abidesi ve rüzgarı, hava akımlarını bile kesen, iklim değişikliğine yol açan betondan kuleler-kaleler…

Allah muhafaza bunlara geçit verilir de iktidarları devam edip ‘kanalİstanbul’u da hayata geçirmeye kalkarlarsa İstanbul’un nüfusu da 25-30 milyona dayanır ve tabii o zaman Gümüşhane’de, Bayburt’ta sadece mezarlıklar kalır. Erzincan 10 bin nüfuslu bir kasabaya döner. Kemah ve Kemaliye ilçeleri de 15-20 haneli köylere dönüşür. Bu örnekleri kafanızda çoğaltabilirsiniz… Bu muhafazakarlık mı? 780 bin km kareyi mi seviyorsunuz, arazi ve bina rantı yüksek İstanbul’u mu sadece?..

Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaşasaydı bunlara “Sizi gidi AVM’ciler sizi!.. derdi.

Başka ne desin?

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

erbakan AKP Erdoğan arşiv