Şehirlere bomba yerleştirilirken kimlerin izlediğini açıklıyoruz

Türkiye uzun süredir şehitlerine ağlıyor. 7 Haziran seçimleri sonrası ateşkesin sona ermesiyle...

Türkiye uzun süredir şehitlerine ağlıyor. 7 Haziran seçimleri sonrası ateşkesin sona ermesiyle birçok yerde yollara döşenen mayınlar patlamaya, art arda şehit haberleri gelmeye başladı.

Hükümet ise PKK'nın "Barış süreci" boyunca silah yığınağı yaptığını, yolların altına mayınlar döşediğini ve süreci sabote ettiğinii anlatıp durdu.

Ancak bu silahlar depolanırken ve bu mayınlar yolların altına döşenirken devletin Milli İstihbarat Teşkilatı her şeyin farkındaydı.

Nereden mi biliyoruz...

Sizi birkaç yıl öncesine götürelim.

MİT ve PKK temsilcileri arasında Norveç'in başkenti Oslo'da gerçekleştirilen görüşmeler 2011 yılında internete sızdırıldı.

Dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, MİT Müsteşar yardımcısı sıfatıyla bugünün MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile PKK yöneticileri Sabri Ok ve Mustafa Karasu arasında geçen konuşmalarda çarpıcı bir itiraf göze çarpmıştı.

ŞEHİRLERE YIĞDIĞINIZ PATLAYICILARI BİLİYORUZ

Toplantıda söz alan Afet Güneş, PKK yöneticisi Sabri Ok'a "Biliyoruz metropolleri de doldurdunuz bu arada, patlayıcılarla doldurdunuz" demişti. Sabri Ok ise "Yok canım" diye tepki gösterince Afet Güneş kendinden emin bir şekilde "Hepsini biliyoruz" diyerek sözlerini tekrarlamıştı.

Sabri Ok'un konuyu geçiştirmeye çalışıp "Onlar bir tarafa biz bu süreci ilerletelim önemli olan o" demesi üzerine bu kez Hakan Fidan söz almış ve "İşte onları göre göre zor gidiyor bunları da görmesek iyi olur" demişti.

Yine o görüşmede Hakan Fidan "çözüm süreci" nedeniyle bir "özgürlük alanı"nın açıldığını belirterek "Bu açılan özgürlük alanı içerisinde örgütün alt birimleri eski alışkanlıklarından hareketle daha fazla mevzi kazanalım daha fazla örgütlenelim mantığı içerisinde." demişti.

Ve gelinen süreçte, Hakan Fidan'ın da belirttiği gibi "göz göre göre" şehirlere yığılan bombalar bugün bir bir patlatılmaya başlandı.

AKP'li siyasiler de bugün tüm bu yaşananları ilk defa öğrenmiş gibi "çözüm sürecinde şehirlere silah yığmışlar, örgüt bu dönemde dağa adam devşirmiş" demeye başladı.

Öyle ki hükümete yakın Sabah gazetesi sayı bile vererek "MGK ve Bakanlar Kurulu'na sunulan rapora göre PKK, "Çekiliyoruz" dediği dönemde silahlanmaya devam etti. Şehir savaşına hazırlık için kentlerdeki evleri mühimmat deposuna çeviren örgüt 80 bin uzun namlulu silahı buralarda sakladı" itirafında bulundu.

Şehirlere bomba yerleştirilirken kimlerin izlediğini açıklıyoruz - Resim : 1

Nitekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün katıldığı canlı yayında "çözüm süreci"nde asker ve polisin PKK'ya operasyon yapmadığını söyleyerek “Bunlar çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar.” dedi.

Özetle, hükümet PKK'nın attığı her adımı 2011 yılından beri biliyordu. Metropollere patlayıcı stoklandığını ve örgütün dağdan inmek bir yana, dağa adam devşirdiğinin her zaman farkındaydı.

Moda deyimiyle söylemek gerekirse "Hepiniz oradaydınız.."

Şahin Çakmaklı

Odatv.com

bomba şehitler oslo görüşmeleri Şahin Çakmaklı arşiv