Barış Pehlivan: Sansürsüz yazı

Sen… Nefret et ama topa girme. Bulundur elinin altında iki tetikçi, onlar saldırsınlar manşetten. Sen “aşk” de, “ah” de, “ne zaman gelecek güzel...

Sen…

Nefret et ama topa girme. Bulundur elinin altında iki tetikçi, onlar saldırsınlar manşetten. Sen “aşk” de, “ah” de, “ne zaman gelecek güzel günler…” romantik bilge bilirler, akil adam olursun.

Sen…

Dur, hemen fikrini belli etme. Ne gerek var sivrilmeye. Sultan’ın dediğine bak, o ne diyorsa doğrudur, unutma. Aman dikkat, Sultan çark etti mi işin zor; toparla toparlayabilirsen.

Sen…

Adamın teki bilgiyle mi konuşuyor. Kıskan, kudur ama yılma. Bilmeden, okumadan yanıt ver; kimse anlamaz. Olmadı, bel atından vur, başın ağrımaz.

Sen…

Hava döndü mü patlat bir vicdan yazısı. Abartma ama. Birkaç tane stokta kalsın yeter. İleride “baak susmadım ben de” dersin.

Sen…

Haydaaa, nereden çıktı şimdi bu kavga! Ne gereği vardı. Eee, kimden yana olacaksın sen şimdi! Yeni evini, yeni arabanı düşünüp kaygılan ama belli etme. Hemen atlama, kenara çekil izle. O arada gezi yazısı, yemek tarifi falan yaz. İzleme bitti mi, kim yeniyor gibiyse onu tut. Aman ha diğerlerini hemen harcama, onlar barışır sen aradan kalırsın sonra.

Sen…

Sakın ola adını söyleme. Cızzz. “Otonom” de, anlayan anlar. Kendini korumaya aldın mı, bitti. Gitme öteye, “otonom*” dergisinde yazmaya devam et, para geliyor.

Sen…

Her şeyi ilk sen bileceksin, ilk sen yazacaksın. Çakraların açık olsun, karıştırma servis edilenleri. Bavulla geldi diye de söylenme. Zaten çok durmayacak sende, aldığın yere geri vereceksin. Taşırken kas yaparsın, iyi yönünden düşün. Ha, bu arada hatıra fotoğrafı çektir. Derin kalın olsun; yüzüne tüküreceklerdir, “şükür” de. Unutma, seninkisi çok asil bir hizmet, tarihe geçeceksin.

Ve sen ey okuyucu…

Tanı bunları, tanı da oku. Bu satırların. Bu satırların yazarı, bu satırlardaki öğütleri yerine getirmediği için hapiste. Onlarcası gibi…

Neyse, 24 Temmuz Basın Bayramı kutlu olsun!

Hani, sansürün kaldırılmasının yıldönümü ya, o işte…

Barış Pehlivan

Odatv.com
* Not: "Otonom" Dergisi kavramı burada Cemaatin dergisi Aksiyon için kullanılmıştır. Son zamanlarda bilindiği gibi cemaate önce "cemiyet" sonra "otonom" denmeye başlanmıştı. Arkadaşların uyarısı üzerine piyasada mevcut olan "Otonom Dergisi" olarak anlaşıldığını öğrendik. Yanlış anlamalara mahal vermek istemeyiz.

Sansür barış pehlivan basın arşiv