Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı

Görevinin son gününde devlet eliyle restore edilerek kültür evine dönüştürülen Barla’daki...

Görevinin son gününde devlet eliyle restore edilerek kültür evine dönüştürülen Barla’daki Said Nursi’nin bir süre yaşadığı evin açılışını yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “İlk defa Üstad Bediüzzaman’ın kaldığı ev devletin oluyor ve bizzat devlet tarafından, devletin parasıyla restore ediliyor. Bu, millî değerin, millî haysiyetin onarılmasıdır. Bu restorasyonla bir millî mefahir (övünç kaynağı) sahiplenilmiştir. Bu küçük bir evin açılışı değildir. Bu, sistemin barışmasıdır” dedi.

Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı - Resim : 1

CEMAAT, SİYASET, TARİKAT ÜÇGENİNDE BİR VALİ

Merkez valisi olarak emekliliğini beklerken 2010 yılında Isparta Valisi olarak atanan Memduh Oğuz, yaş haddinden emeklilik süresi dolduğundan kendisi için düzenlenen törenle görevine veda etti. Ancak emekliliğini Isparta’da geçireceğini açıklayan ve bir süredir AKP’den belediye başkanı adayı olacağı öne sürülen Vali Oğuz, göreve veda etmeden önce Said Nursi’nin Barla beldesinde 1953-1960 yılları arasında bir süre yaşadığı evin açılışını yaptı. Vali Oğuz, görev süresi boyunca Fethullah Gülen’e ve nur cemaatine yönelik icraatları ve açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti.

Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı - Resim : 2

SAİD NURSİ’NİN EVİ, ‘İNANÇ TURİZMİ’NE HİZMET EDECEK

Geçtiğimiz yıl Vali Oğuz’un girişimiyle İl Özel İdaresi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlanan Said Nursi’nin Barla’da yaşadığı eve, ‘Hacı Hafız Mustafa Öztürk ve Hacı Mehmet Tevfik Öztürk Kültür Evi’ adı verildi. Vali Oğuz’un da katılımıyla düzenlenen törenle açılışı yapılan Said Nursi evinin ‘inanç turizmi’ kapsamında hizmet vermesi planlanıyor.

Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı - Resim : 3

VALİ OĞUZ: ‘ÜSTADIN KALDIĞI EV İLK KEZ DEVLETİN PARASIYLA RESTORE EDİLİYOR’

Açılış töreninde konuşan Vali Oğuz, meslek yaşamının sonunda bir sayfayı kapatırken yeni bir sayfa açmaktan dolayı Allah’a hamd ettiğini söyledi. Türkiye tarihinde çok önemli olacak bir açılışı yaptıklarını söyleyen Vali Oğuz, “Bu küçük bir evin açılışı değildir. Bu sistemin barışmasıdır. Bu ev devlete ait olmalıydı ve özel idareye bağışlanmayla devlete ait oldu. Bundan dolayı tarihi bir olaydır. İlk defa Üstad Bediüzzaman’ın kaldığı ev devletin oluyor ve bizzat devlet tarafından, devletin parasıyla restore ediliyor. Devletin onarması gereken bir şeyler olmasından dolayı devlet tarafından yapıldı. Bu milli değerin, milli haysiyetin onarılmasıdır. Bu restorasyonla bir milli mefahir sahiplenilmiştir. Birlik ve kardeşliğe Bediüzzaman kadar güzel vurgu yapan yoktur” diye konuştu.

Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı - Resim : 4

‘ŞİMDİ BURASI GÖKYÜZÜNDEN BİR YILDIZ GİBİ GÖRÜNÜYOR’

Milli birlik ve kardeşlik vurguları yapıldığında akla Bediüzzaman’ın gelmesi gerektiği görüşünü savunan Vali Oğuz, “O hiçbir zaman kavgadan, kargaşadan yana taraf olmamış devamlı barıştan, birlikte yaşamaktan yana olmuştur. Gökyüzünden şimdi burası bir yıldız gibi görünüyor. Siz mirasçılar olarak ecdadınızın gökyüzünden seyrettiği bir yıldız meydana getirdiniz. Cenabı Allah hayra vesile etsin, insanlığın hayrına vesile etsin. İnşallah bu hizmetler bir başlangıç olsun, milli şahlanışımızda, dünya ile yarışımızda ve milli değerlerimize saygı konusunda bir abide eser olsun” dedi.

Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı - Resim : 5

Said-i Nursi'ye de devlet bütçesinden pay ayrıldı - Resim : 6

Yusuf Yavuz

Odatv.com

arşiv