Sadece asansör değil Torunların çatısı da uçmuş

Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine Torunlar Gayrimenkul Yatırım...

Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından, yapılan rezidans inşaatında 10 işçinin yaşamını yitirmesinin gözler Torunlar GYO’nun diğer inşaatlarına çevrildi.

Torunlar GYO tarafından yapılan Torium AVM’nin çatısının 7 Ağustos 2014 Perşembe günü hava şartları nedeniyle hasar gördüğü öğrenildi. Torium AVM’nin çatısında oluşan hasar nedeniyle alışveriş merkezini su basmıştı.

Olaya tanıklık eden Odatv okuru Öğretmen Ekin Arslan (32) ayrıntıları gönderdiği mektubunda anlattı. Torunlar’ın Mecidiyeköy’deki inşaatında 10 işçinin hayatı kaybetmesinin ardından Torium AVM’de yaşadığı çarpıcı anı hatırladığını anlatan Arslan, şunlara dikkat çekti:

‘MALZEMEDEN ÇALARSA SONUÇ BU OLUR’

7 Ağustos 2014 Perşembe günü kardeşimle birlikte, Esenyurt’taki TORIUM AVM'ye gitmiştik. O akşamüzeri, İstanbul fırtınalıydı ve hatta hortum olayı olmuştu. AVM'nin girişine geldiğimizde, bir çalışan ‘AVM kapalı. Çatısı uçtu!’ dedi. Biz, ‘Nasıl yani? Bu nasıl olur?’ diye sorduk. Anlatmaya başladı. ‘Malzemeden çalarlarsa, sonuç bu olur. En ufak sarsıntı ya da fırtınada aynı şey olur. Hatta geçenlerde yine böyle olmuştu ama kimsenin ruhu duymadı. Allah'tan içerisi kalabalık değildi. Burada insanın bir önemi yok, ablacım. Bunlara (avm sahiplerine) bir şey olmaz.”

‘SES ÇIKARSAK İŞSİZ KALIRIZ’

Öğretmen Arslan, görevliye “Neden bunu duyurmuyorsunuz?” diye sorduğunu belirterek aldığı yanıtı ise şöyle aktardı: “Hepimizin çocuğu, ödememiz gereken krediler var. Ses çıkarırsak, işsiz kalırız. Kimse sesini çıkaramıyor.”

Ertesi gün AVM’ye tekrar gittiğini ifade eden Arslan, gönderdiği mektupta “Bu kez AVM açıktı. Hatta, katlarda inşaat çalışması vardı. Üstelik sanırım her katta gayet pervasızca ve insan hayatıyla dalga geçen ‘Torium'u güzelleştiriyoruz’ tarzı şeylerin yazdığı tabelalar vardı”ifadelerini kullandı.

İşte o fotoğraflar:

Sadece asansör değil Torunların çatısı da uçmuş - Resim : 1

Sadece asansör değil Torunların çatısı da uçmuş - Resim : 2

Sadece asansör değil Torunların çatısı da uçmuş - Resim : 3

Sadece asansör değil Torunların çatısı da uçmuş - Resim : 4

Caner Taşpınar

Odatv.com

torunlar Torium arşiv