"Saatler geçmemişti ki ev telefonu çalmaya başladı"

Tamer Şahin, 2012 yılında yayımlanan “Hacker’in aklı” adlı kitabında anılarını kaleme aldı ve Adnan Oktar’la yaşadıklarını da anlattı.

Adnan Oktar” grubuna yönelik soruşturmada, gözaltına alınan 187 kişiden aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 168 kişi tutuklandı. Zanlılardan, 5’i emniyetten ve 1’i savcılıktan serbest bırakılırken, 13’ü de mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Adnan Oktar’ın malikanesinden çıkan silahlar, eski müritlerinin itirafları herkesi şoke etti.

Aslında Türkiye, malikanesine kendisini kapatıp sadece A9 programında ve özel davetlerinde boy gösteren Adnan Oktar’ı yakından tanımıyordu. Ancak, bugün de ortaya çıktığı üzere Oktar ve ekibi TBMM’den Emniyet’e kadar her kurumda nüfus gösteriyordu. Bu nedenle de Oktar grubuna FETÖ benzetmesi de yapıldı.

“TEKNİK TAKİPTE KULLANDIKLARI TEKNOLOJİ POLİSİN ELİNDE BİLE YOKTU”

Hatta, 1999’da örgüte yönelik ilk operasyonu başlatan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan üç gün önce verdiği röportajda, “Hiç şüpheniz olmasın. Türkiye’de teknolojiyi en iyi kullanan örgüt Adnan Hoca’nın örgütüdür. Teknik takiple siyaseti ve basını teslim alanlar bunlardır. Gazete sahiplerinden, yayın yönetmenlerine, milletvekillerine arşivledikleri çok kişi vardır. Teknik takipte kullandıkları teknoloji o zaman polisin elinde bile yoktu” demişti.

“BENDEN BİN BİR RİCAYLA HARUNYAHYA.COM ADRESİNİ HACK ETMEMİ İSTEDİ”

Adnan Oktar grubunun ne kadar “tehlikeli” olabileceğine dikkat çeken bir isim daha vardı:

Türkiye’nin yasal olarak yargılanarak resmi kayıtlara geçen ilk hacker’ı Tamer Şahin.

Tamer Şahin, 2012 yılında yayımlanan “Hacker’in aklı” adlı kitabında anılarını kaleme aldı ve Adnan Oktar’la yaşadıklarını da anlattı.

Yıllar önce TRT-1’de yayımlanan teknoloji programına davet edildiğini, programdan sonra ise yayın yönetmeninin yanına gelip tebrik ettiğini belirten Tamer Şahin, kitabında o günü şöyle aktardı:

“Aramızdaki kısa sohbetten sonra ağzındaki baklayı çıkararak sözü Adnan Hoca olarak tanınan Adnan Oktar’a getirdi. Bu adamın Cumhuriyet’in değerlerine karşı biri olduğundan onun deyimiyle ‘hastalıklı fikirleriyle’ insanları zehirlemek için Harun Yahya takma adıyla internette yazılar yayımladığından bahsetti. Benim gibi ülkesini seven ama herhangi bir siyasi görüş ya da uç noktada fanatik eğilimleri olmayan biri için Adnan Hoca’nın kendi düşüncelerini yazması sorun değildi. Ama yönetmen başka düşünüyordu. Benden bin bir ricayla harunyahya.com adresini hack etmemi istedi. O yaşların verdiği ‘buralar benden sorulur’ tavrının da etkisiyle bu teklifi kabul ederek araştırmalara başladım.”

“KAYDI HİÇBİR YERDE BULUNMAYAN BU TELEFONA ULAŞABİLEN İNSANLAR…”

Adnan Oktar’ın sitesini hackleyen Tamer Şahin sonrasında olanları da şöyle kaleme aldı:

“Çok geçmeden siteye klasik sloganım olan ‘Hello T.Ş. was here’ yazısını yazarak yönetmene beklediği müjdeli haberi verdim. Siteyi hack etmemin üzerinden henüz saatler geçmemişti ki ev telefonu çalmaya başladı. Açtığımda karşımdaki kişi Tamer şahin’le görüşmek istediği söyledi. Ben olduğumu söylediğimde ise hiç yabancı olmadığım bir durumla karşılaştım. Arayan Adnan Oktar’ın avukatıydı. Bana ‘Tamerciğim, bak sen iyi bir çocuksun. Bunu biliyoruz. Şimdi sen, bunu kimin yaptırdığını bana söylersen, bu meseleyi sessizce kapatabiliriz. Harun Yahya mahlasını kullanan Adnan Hocamız da çok üzüldü’ dedi. Bir yandan ispiyoncu durumuna düşmek istemiyorken diğer yandan da kaydı hiçbir yerde bulunmayan bu telefona bu kadar kısa süre içerisinde ulaşabilen insanların daha ne gibi imkanlara sahip olduğunu düşünmeden edemiyordum. Kısa bir tereddütten sonra internette bir sohbet kanalında bu internet sitesini hack edemeyeceğime dair birileriyle bahse girdiğimi söyledim.Takma adını o an uydurduğum ‘_^^GeCeLeRiN_EfEnDiSi^^_’ olan rast gele birinin bahsi kaybetmesi için hac ettiğimi anlattım.

Avukat tüm söylediklerimi dinledikten sonra teşekkür ederek telefonu kapattı. Adnan Hoca’dan ve avukatından bir daha hiç haber almadım.”

Caner Taşpınar

Odatv.com

adnan oktar Tamer Şahin arşiv