Robinho'nun parası nereden geldi

Brezilyalı futbolcu Robinho, Medipol Başakşehir’e transfer oldu. Robinho, Medipol Başakşehir’e, Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen törende imza attı.

Brezilyalı futbolcu Robinho, ilk yarıyı lider tamamlayan Medipol Başakşehir’e transfer oldu. Robinho, Medipol Başakşehir’e, Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen törende imza attı.

Medipol Başakşehir’in, Demir Grup Sivasspor’dan transfer edilen Robinho’ya senelik 2 milyon Euro ödeyeceği belirtilmişti.

Robinho'nun parası nereden geldi - Resim : 1

Türk kulüplerinin sürekli borç ödediği bir dönemde Başakşehir’in hem oyuncularına yüksek maaş vermesi hem de transferlerine devam etmesi kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başlamıştı.

Başakşehir hali hazırda, Arda Turan'a yıllık yaklaşık 5 milyon Euro, Adebayor'a 4.5 milyon Euro, Clichy'e 3 milyon Euro maaş veriyor.

Sahi Başakşehir futbolcularına nasıl bu kadar yüksek maaş verebiliyor ve ardı ardına transferler yapabiliyor?

Biliniyor ki Başakşehir’in geliri yok denecek kadar az.

Şöyle söyleyelim;

Cengiz Ünder’i geçen sezon başında Roma’ya satan Başakşehir, bu transferden 15 milyon Euro kazandı. Altınordu’ya yetiştirme bedeli olarak yüzde 25’ini ödeyen turuncu-lacivertli takım, bu transferden aldığı para 12,4 milyon Euro oldu.

Öyle ki tek gelir kalemi bu transfer olan kulübün, forma satışından, kombine satışından, Avrupa kazancı ve oyuncu transferlerinden sürekli gelen bir geliri yok. Ana sponsorluk geliri olarak yalnızca isim hakkı Medipol ve forma göğüs sponsoru Makro İnşaat'tan destek alan kulüp, diğer tüm gelir kalemlerinden mahrum.

Bu durum da Türkiye’nin en şeffaf çalışmayan kulübü için “nereden geliyor bu değirmenin suyu” sorusu akıllara geliyor.

Dönelim Robinho’nun imza törenine…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından akrabası olan kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ’ın da yer aldığı imza töreninde Robinho, sponsor markalarla poz verdi. Ve o poz sırasında bir sponsor daha ortaya çıktı.

Robinho'nun parası nereden geldi - Resim : 2Medipol Başakşehir'in sponsorlarından Kiğılı, Robinho'nun da imza töreninde yer aldı.Öyle ki Kiğılı'dan yapılan açıklamada Robinho’nun imza töreni için özel olarak çalışıldığı ve kıyafetlerin seçildiği söylendi.Robinho'nun parası nereden geldi - Resim : 3

Furkan Karabay

Odatv.com

Robinho'nun parası nereden geldi - Resim : 4

robinho Başakşehir sivasspor kiğılı sponsor Furkan Karabay arşiv