Rehine ödülü

Trump geçen hafta rehine müzakerecisi Robert O'Brien'ı ödüllendirdi; Ulusal Güvenlik Danışmanı (NSA) yaptı.

Majd Kamalmaz (d. 1958)…

“Macit” diye okuyabiliriz.

Suriyeli Amerikalı… Altı yaşında ailesiyle ABD'ye göçtü. Güney California'ya yerleştiler.

Psikoterapi uzmanı. Uzun yıllar Virginia ve Teksas'ta klinik psikoloğu olarak çalıştı. Endonezya'daki tsunamiden, ABD'deki Katrina kasırgasından ve Kosova'daki savaştan kurtulanlara ücretsiz travma terapisi verdi. İfadesine göre, dünyayı tek kişilik zihinsel sağlık kliniği olarak gezdi…

2017 yılı Şubat ayı…

Şam'daki akrabalarını görmek için Beyrut'tan bir taksiye bindi. Taksicinin ifadesine göre, Suriye'ye giriş kontrolünde “Majd Kamalmaz” gözaltına alındı. 2.5 yıldır kendisinden haber alınamıyor.

Başkan Trump'ın gündeminde “Macit” var.

Trump “Amerikalı esirleri kurtarma” işini çok seviyor!

Mısır'da 2014 yılında (eşi Mohamed Hassanein ile birlikte) tutuklanan sivil toplum örgütü (NGO), “Belady” (Evim) kuruluşu üyesi Aya Hijazi'yi kurtardı. 16 Nisan 2017'de mahkeme Aya Hijazi ve eşini masum buldu! İki gün sonra özel uçakta ABD'ye getirildi. Başkan Trump, kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner Beyaz Saray'da hoş geldin partisi düzenledi.

Benzer durum Venezuela'da hapiste olan Mormon misyoneri Joshua Holt olayında da yaşandı.

Benzer durum Türkiye'de hapiste olan Mormon misyoneri Andrew Brunson olayında da yaşandı.

Trump bu konularda çok hassas…

Öyle ki:

ASAP ROCKY

Rakim Athelaston Mayers (d.1988)…

“ASAP Rocky” sahne adıyla tanınıyor; Amerikalı rapçi, söz yazarı, plak yapımcısı, model, oyuncu…

Geçtiğimiz Haziran ayında konser için gittiği İsveç- Stockholm'de 19 yaşındaki Mustafa Jafari'ye sokakta saldırıp ağır yaraladı. Olayın iki videosu internette yayınlanınca Mayers tutuklandı. Ortalık karıştı…

Mayers hemen ABD elçiliği personeli tarafından ziyaret edildi. Bazı ABD'li sanatçılar İsveç'i boykot etme çağrısında bulundu.

First Lady Melania Trump ve ünlü şarkıcı Kanye West, Trump'tan yardım istedi.

Trump önce tweet attı. İsveç Başbakanı ile görüşeceğini söyledi.

Bir parantez açmama izin veriniz: Mayers'ın ablası aşırı doz uyuşturucudan öldü; babası uyuşturucudan hapse girdi; erkek kardeşi Harlem'de öldürüldü; kendisi uyuşturucu satıcısıydı, 2004'te tutuklandı. Tanınmaya başladığı 2012'de kavgaya karışıp tutuklandı. Şarkı sözlerine ve ABD'ye döner dönmez yaptığı polisleri domuz gösterdiği kliplerine hiç girmeyeyim. Sicili kabarık olan bir Türk rapçiyle Erdoğan hiç ilgilenir miydi? Baksanıza rapçi gençlerimize hayatı nasıl zorlaştırıyorlar!)

Ve Trump ne yaptı biliyor musunuz? ASAP Rocky için Rehine İşleri ABD Özel Başkan Elçisi Robert C. O'Brien'ı Stockholm'e gönderdi.

Sonuçta, O'Brien, Mayers'i kefaletle kurtarıp ABD'ye getirdi.

Tüm bunları anlatmamın kuşkusuz sebebi var…

GELECEĞİ OKUMAK

Trump geçen hafta rehine müzakerecisi Robert O'Brien'ı ödüllendirdi; Ulusal Güvenlik Danışmanı (NSA) yaptı.

Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, Condoleezza Rice gibi “derin isimlerin” bu görevi yaptığını yazayım da sizler bu “koltuğun” önemini anlayınız. O'Brien ABD dış politikasının en kilit isimlerden biri oldu…

“Muhafazakar Şahinler” ekibinden O'Brien bir Mormon. 2016'da çıkardığı kitabının adı bile ideolojisini yansıtıyor: Amerika Uyurken: Krizdeki Dünyaya Amerikan Liderliğini Geri Getirmek. (While America Slept: Restoring American Leadership to a World in Crisis)

Bence, Türkiye'de kilit görevlerde bulunanlar hemen kitabı okumalıdır; ABD'nin takip edeceği “yol haritasını” gösteriyor! O'Brien, Kissinger hayranı ve onun “memuru” olarak görülebilir. Neyse. O'Brien konusunu bir gün uzun yazarım.

Bu yazı da anlatmak istediğim şu:

Trump ve O'Brien, Suriye'de tutuklu olduğu iddia edilen Majd Kamalmaz'ı ABD'ye getirmek için çaba harcıyor. Şam'daki diplomatik ilişkileri Çek Cumhuriyeti elçiliği üzerinden yürütüyorlar.

Türkiye bu konuda ne yapabilir? Trump'ın kalbini kazanmanın en diplomatik yolu, “Amerikan esirlerini” kurtarmak olduğu görülüyor! Kurtaranı ödüllendiriyor!

Ankara'nın Suriye ile diplomatik ilişkilere başlaması gerekmiyor mu? Yanlış dış politikanın elimizi nasıl bağladığı “Majd Kamalmaz” olayında bile görülüyor…

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Odatv.com

Rehine ödülü - Resim : 1

soner yalçın arşiv