Zafer Çağlayan Soruşturma Komisyonu'nda ifade verdi

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda Zafer Çağlayan ifade verdi

4 eski Bakanla ilgili süren Soruşturma Komisyonu, dün Zafer Çağlayan’ı dinledi. Hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına yanıt veren Çağlayan’ın savunmasıyla ilgili sadece Odatv’de okuyacağınız ayrıntılara eriştik.

Çağlayan’a sorulan sorular, verdiği yanıtlara ilişkin çok sayıda haber basın yayın organlarında yer aldı. Ancak; Çağlayan’ın nasıl bir ruh haliyle sorulara yanıt verdiği konusunda Meclis Kulisi olarak araştırma yaptık.

Çağlayan’ın 5 Mayıs 2014 tarihinde, hakkındaki iddialarla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı hepimiz hatırlarız. Oldukça sert, agresif ve saldırgan bir tutum içindeki konuşma, uzun süre konuşuldu.

Peki, Çağlayan aynı tavrı Komisyon’da da sürdürdü mü?

HEYECAN YOKTU

Çağlayan iki avukatıyla katıldığı toplantıda oldukça yumuşak bir üslup ile konuşmasına başlıyor. O kadar ki CHP’li Komisyon üyeleriyle tek tek nerede nasıl tanıştığını, ne iş yaptıklarını söylüyor. Ortamı germeyecek bir nitelikte sürdürüyor sözlerini.

Genel olarak heyecan belirtisi fazla görülmüyor Çağlayan’da, muhtemelen savunması için izleyeceği yol kendisini rahat tutuyor. Çünkü; Çağlayan hemen hemen hiçbir soruya doğru düzgün yanıt vermeden, soruları yazılı yanıtlayacağını söylüyor. Böylelikle hem yanıtlarda çelişki ve hatayı en aza indirecek hem de Komisyon’da gerginlik çıkmadan toplantı sona erecek. Bir soruya yanıt verse büyük olasılıkla onunla ilgili anında yeni bir soru gelecek ve yeni sorular sürekli oldukça gerginlik artacaktı. Şimdi ise Çağlayan’ın endişelenmesini gerektirecek bir durum yok. Bu rahatlıkla soruları yanıtladığını söylemek olasıdır. Avukatları da yaptıkları müdahalelerle yanıt verdiği sorularda çeşitli yönlendirmelerde bulununca, Çağlayan rahat bir sorgu geçiriyor.

Bir diğer edindiğimiz bilgiye göre, AKP’li üyeler hem Güler’e hem de Çağlayan’a çeşitli ve hatta epey sorular yönlendiriyorlar. İlk yorum, bu üyelerin objektif tutumu gibi olsa da muhalefete mensup Komisyon üyeleri genellikle Bakanları rahatlatan ve zaten dosyada yer alan soruların sorulduğunu belirtiyorlar.

Şimdi gözler 5 Ocak’ta teslim edilecek Komisyon raporunda…

Meclis Kulisi

Odatv.com

Zafer Çağlayan Soruşturma Komisyonu'nda ifade verdi - Resim : 1

Zafer Çağlayan Soruşturma Komisyonu'nda ifade verdi - Resim : 2

zafer çağlayan meclis arşiv