Rafael Sadi yazdı... İsrail Teşkilat'tan rahatsız

Hep yazmışımdır Türkiye kendi insanını filmlerde yaşatıyor.

Gerek halkının asla yetişemeyeceği bir hayat tarzı göstererek gerekse asla olmamış hatta tarihi gerçekleri de saptırarak yazılan ve oynanan Yunanistan ve İsrail filimler ile bir kahramanlık öyküsü beyinlere kazılıyor hatta hayali düşmanlar bu filimler ile yenilerek delikanlılık adeta kanıtlanıyor.

TRT’nin son numarası da aslında gayet iyi kurgulanmış olan güzel bir dizi olan Teşkilat dizisi de bu uğurda iktidar lehinde ve iktidarın oy kaygısı ile kullanılan bir dizi haline dönüşmüş durumda.

Rafael Sadi yazdı... İsrail Teşkilat'tan rahatsız - Resim : 1

Dizinin 19. bölümünde Yunan ve İsrail elçilik yetkilileri Dışişleri'ni ziyaret ederek Doğu Akdeniz'deki gerginliği sonlandırmaya geldiklerini ifade ediyorlar. Ancak bu tehdit olarak algılanıyor ve savaşmaktan söz ediliyor.

Dizi Petrol ve /veya hidrokarbon (Doğal gaz) arama gemilerinden birinin dış mihraklarca sabote edilmesi ve Akdeniz'i kirletmesi ile gelişen olayların ardında Yunanistan ve İsrail’in kirli oyunları olduğu alenen beyan ediliyor. Tabii ki dizi film Türk Dış siyasetini eline almış ve istediği şekilde kesip biçerek delikanlılığını göstermektedir.

Rafael Sadi yazdı... İsrail Teşkilat'tan rahatsız - Resim : 2
(İşte ARİEL İsrailli Ajan herhalde Ariel Şaron isminden esinlendiler)

Gelecek hafta oynanacak bölümde ise ARİEL ismindeki bir İsrail ajanını yakalamak üzere İsrail’e gelecekmiş bütün ekip.
Bize de bekleriz Yafo’da balık rakı ikram edebiliriz. Beyler İsrail ile Türkiye 1949 yılından beri dostturlar. Birbirlerinin zor günlerinde destek olmuşlardır.

Lütfen bu ucuz numaralar ile kimsenin beynini yıkamayı denemeyin Türk halkı o kadar saf değildir. O kadar da unutkan değildir. Payitaht ile denediniz ne kadar işe yaradı bilmiyorum ama aradaki ticari ilişkiler 10 milyar dolara koşuyor. Koronaya rağmen turizm de patlamalar görülüyor. Kimi kandıracaksınız ki.

Bu da 20. Bölüm Fragmanı.

Yapmayın lütfen, güzelim bir diziyi birileri istedi diye katletmeyin.

Rafael Sadi

Odtav.com

israil