A. METİN AKPINAR: PKK İYİDİR, TSK KÖTÜDÜR!

Teknoloji imkanlarıyla yapılan istihbarat önemlidir, ancak istihbaratın ana kaynağı insandır. Vietnamlılar korkunç teknolojik üstünlüğe sahip...

Teknoloji imkanlarıyla yapılan istihbarat önemlidir, ancak istihbaratın ana kaynağı insandır. Vietnamlılar korkunç teknolojik üstünlüğe sahip istilacı Amerikan Ordusu'nu insana dayalı istihbaratla yenmişlerdi. Teröre karşı mücadelenin de insana dayalı istihbarat olmadan kazanılması mümkün değildir.

Ne yazık ki AKP iktidarı döneminde Türk ordusunun elinden istihbarat imkanları büyük ölçüde alınmıştır. Mesela MİT ve Polis dinleme yapabilirken bu yetki Jandarmadan alınmıştır.

Öylesine tuhaf bir ülkede yaşıyoruz ki, bu ülkede Ordu istihbaratsız bırakılırken, ya da ABD istihbaratına bağımlı hale getirilirken, PKK'ya lojistik ve staratejik destek vermek pratikte suç olmaktan çıkmıştır. Allah bilir ya, şu anda PKK'nın istihbarat imkanları TSK'dan çok daha iyidir.

Elbette terör sorunu sadece askeri tedbirlerle çözülemez, ancak teröristi şımartıp, Ordunun elini kolunu bağlayıp, askerini hergün yandaş medya, polis ve yargıya dövdürerek terör sorununu hiç çözülemez.

Askeri çözüm bir yana, siyasi çözüm için de güçlü ve morali yüksek bir orduya ihtiyaç vardır.

Kılıçdaroğlu çeşitli tertiplerle Türk Ordusu'nun moralinin bozulduğunu söyleyince Başbakan suçluluk kompleksi içinde esti gürledi, Kılıçdaroğlu'na demediğini bırakmadı.

Yalan mı? Dinci ve yandaş medya her terör saldırısını Türk Ordusu'nun üzerine yıkmaya çalışmıyor mu? TSK'nın çevresi onu paralize etmeye çalışan yandaş yargı ve polisle sarılmış değil mi? Her TSK mensubu her an tutuklanma korkusuyla yaşamıyor mu? Bu durumda askerlerin morali nasıl yüksek olabilir?

Her nasılsa yolu dünyaya düşen bir uzaylı Türkiye'de olan biteni sadece bizim dinci ve yandaş medyadan öğrenmiş olsaydı büyük bir ihtimalle TSK'yı, kendi adamlarını bile acımasızca öldüren terörist bir örgüt, PKK'yı da ülkeyi terörist TSK'dan kurtarmaya çalışan barışsever bir örgüt sanırdı.

Dünyanın hiçbir yerinde gerçekleri bu kadar karartan, bu kadar kendi ülkesindeki teröristi destekleyen başka bir medya yoktur. Kanallar beyni yıkanmış Amerikancı liberallerle ve İslamcılarla dolu. Hepsi de Kürt sorununun çözümü için PKK terörünün görmezden gelinmesinden yana. Topluma, “PKKnın her dediğini yapmazsak terör bitmez” şantajını yapıyorlar.

Bilmem dikkat ettiniz mi? Ekrana sık çıkma şansına sahip sosyalistlerin hemen hepsi PKK yanlısı.

Çok açık değil mi? Halkımıza şunu dedirtmek istiyorlar:

PKK iyidir, TSK kötüdür!

Şehitlerimize milletçe hep bir ağızdan “kelle” dememize ramak kaldı.

Artık bu iki yüzlülüğe dur demenin zamanı gelmedi mi?

Not: Ben yazımı bitirdiğim sırada ajanslardan bir son dakika haberi geldi:

Abdullah Öcalan, “Görüşmeler sürüyor, gerginlik azaltılmalı” demiş.

İyi ki görüşmeler sürüyor, ya bir de görüşmeler sürmeseydi ne olurdu halimiz!

A. Metin Akpınar
Odatv.com

PKK TSK abdullah öcalan arşiv