PKK ile 7 anlaşma yaptık

Sene 2010. Teröristbaşıyla görüşmeler yapıldığı iddia edilmektedir. Başbakan Erdoğan Kayseri meydanına çıkıp, kelimesi kelimesine şunları söyler: ...

Sene 2010. Teröristbaşıyla görüşmeler yapıldığı iddia edilmektedir. Başbakan Erdoğan Kayseri meydanına çıkıp, kelimesi kelimesine şunları söyler:

Bizim 4 kez terör örgütüyle bir araya oturduğumuzu söyleme şerefsizliğini yapanlar, bu alçakça iftirada bulunanlar, bunun hesabını her yerde vereceklerdir. AK Parti Hükümeti olarak bugüne kadar terör örgütüyle hiç bir zaman masaya oturmadık hiç bir zaman da oturmayacağız. Bu iftirayı atanlara söylüyorum; ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli bizim masaya oturduğumuzu söylüyorsanız, bu iddianızı ispatla siz mükellefsiniz. Hukukta bir kaide var, müddei, yani iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer bu iddianızı ispatlayamazsanız müfterisiniz. Daha ileri bir ifade kullanmıyorum, çünkü terbiyem buna müsaade etmez.

2012’de terör örgütüyle Oslo’da yapılan pazarlıkların tutanakları, ardından da “anlaşma” metni ortaya çıkar.

Erdoğan bu defa da şöyle konuşur:

O aslında bir belge değil. Onların hazırladığı kendilerine göre uydurma 9-10 maddelik bir yazı. Bunu belge olarak sundular. Oradaki görüşmelerden bunun içinde yok mu vardır tabi. Ama bir evrakın belge olması için tarafların altında imzası olması gerek, var mı; yok. Oslo da benim talimatım var. Devlet terörü sonlandırmak için bazı görüşmeler yapmıştır. Altında benim yetkili arkadaşlarımın imzasını koymadığı hiçbir evrak belge olamaz. Kimse kimseyi aldatmasın ortada bir anlaşma asla sözkonusu değildir. 7 - 8 ay önce gazetelerde yayınlanan belge diyen sallanan CHP'ye bunu kimin servis ettiğini ben de merak ediyorum. CHP'nin terörün değirmenine su taşıyan bu aymazlığını milletimiz unutmayacak. Biz de unutmayacağız. CHP'nin kendi şahsi hırsları için terörle aynı kulvarda koştuğunu anlayacaktır. Geri adım atarsak ülke kaybeder millet de kaybeder. Bu sefer ülkem terör belasının üstesinden gelecek.

İşte 3 yıl sonraya gerçek ortaya çıktı. Hem de bizzat Erdoğan’ın itirafıyla. PKK’yla 4 değil, tam 7 kere anlaşma yapmışlar. Şu anda devam eden süreç de 8’inci anlaşmaymış.

Âkil adamlardan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu, bugünkü yazısında Çarşamba günü Erdoğan’la yaptıkları toplantıdan “üç enstantane” aktarıyor. Bayramoğlu’nun iddiasına göre, Erdoğan demiş ki;

Bu 8. Anlaşma. Bundan önceki 7 anlaşmada da örgüt sözünü tutmadı, bakalım bu kez tutacak mı?

Yıllardır millete, “aldatan ve aldanan olmayacağız” diyordu. Hem aldanmış, hem aldatmış.

Özür falan beklemiyorum, tek sorum var:

Acaba daha kaç kere aldanmayı ve aldatmayı planlıyorlar?

Müyesser Yıldız

Odatv.com

abdullah öcalan AKP PKK müzakere süreci arşiv