Fatih kardeşim... “Osmanlı Ruhu” tamam da şehzadesiyle birlikte parti kurmak nedir Allah aşkına

Ve Fatih kardeşim; sen de siyasette var olmak istiyorsan, lütfen cam fanusundan bir çık artık.

Erbakan Hoca bir dava insanıydı. Dava insanlarını, çocukları mı daha çok sever yoksa ona inananlar mı; bilemiyorum. Uzun uzun düşünmeme rağmen net bir cevap bulabilmiş değilim.

Erbakan Hoca, zeki ve zarafet sahibi bir insandı. Eleştirilerini o kadar güzel yapardı ki, dünya görüşünü benimsemeyen birini dahi gülümsetebilirdi. Her fani gibi, değeri vefatından sonra anlaşılan biri oldu.

Hoca, siyaseten zayıf olduğu dönemde kendisiyle fotoğraf karesine girmek istemeyenler bugün profillerinde Erbakan fotoğrafı paylaşır oldu. Ölüm, sadece ölen için değil geride kalanlar için de farklı bir boyut.

Eski bir Refah Partili olarak Yeniden Refah Partisiyle ilgili izlenimlerimi ve düşüncelerimi yazmak istedim. Sözüm, Fatih ve Elif Erbakan kardeşlere…

Farkında mısınız bilmiyorum öyle bir babaya sahipsiniz ki, sizin kararlarınızla ilgili yapılan eleştiriler hep naif bir dille yapılıyor. Ki sizlerin de bugüne kadar aksi bir davranışınıza şahit olmadık.

ERBAKAN ADINA YAKIŞMIYOR

Babasını kaybetmiş biri olarak, sizin de babanızın mirasını devam ettirme isteğini anlayabiliyorum. Babanızın da sizin siyasette olmanızı arzu ettiğinin şahidiyim. Elif’in babasını aratmayacak hitabet yeteneğini de çok iyi hatırlıyorum.

Saadet Partisi ile aranızdaki anlaşmazlıklar hepimizin malumu. Haklı da olabilirsiniz. Lâkin Saadet Partisi’ni binadan haciz yoluyla çıkarmak filan Erbakan adına yakışmıyor. (Daha önce de yazılarımda bu konuyu dile getirmiştim). İdeolojik ayrışmalar olabilir ama bu mal davasına dönüşmemeliydi. Erbakan Hoca ardından böyle bir kavgayı hak etmiyordu.

Bir tarafta dava arkadaşları diğer tarafta evlatları. Her iki taraf da miras hususunda bir orta yol bulamadığı için yanlış yapmıştır.

Sevgili Erbakan Kardeşler!

Lütfen,yıllardır süren bu meseleyi açıklığa kavuşturun. Zira bu durum sizin özeliniz olmaktan çıkmıştır artık.

Maddi miras hususunda Saadet Partisi ile bir uzlaşmaya varın; ya bölüşün, ya devlete verin ya da bağımsız bir hayır kurumuna bağışlayın.

ŞEHZADEYLE PARTİ KURMAK NEDİR

Ve Fatih kardeşim; sen de siyasette var olmak istiyorsan, lütfen cam fanusundan bir çık artık.

Bugüne kadar babalarının yolunu takip etmek isteyen ama tutunamayan siyasetçilerimizin çocuklarının yaptığı yanlışı yapma. Babalarının manevi mirasının kendilerine yeteceğini düşünen evlatlar her seferinde kaybetmiştir zira.

Yeni bir parti kuruyorsan; yeni bir dil geliştir, farklı ol.

Babanın başarılarını referans gösterme.

Babanın yaptıklarını hedef olarak gösterme, bir tık yukarıya çık.

Ayasofya üzerinden yapılan siyaset, miadını doldurdu artık.

“Osmanlı Ruhu” tamam da şehzadesiyle birlikte parti kurmak nedir Allah aşkına?

Ayşe Baykal

[email protected]

Odatv.com

Fatih Erbakan Refah Partisi Saadet erbakan milli görüş arşiv