OHAL'den sonra ilk defa

3 Mart Devrim Yasalarının Kabulünün 95. yıl dönümünde Eğitim-İş, 1. Meclis'ten Anıtkabir'e yürüyüş gerçekleştirdi.

3 Mart Devrim Yasalarının Kabulünün 95. yıl dönümünde Eğitim-İş, 1. Meclis'ten Anıtkabir'e yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe OHAL kapsamında engel olmak isteyen polisle yapılan görüşme sonucu flamaların kaldırılarak önlükle yürüyüş yapmalarına izin verildi. Yürüyüşe izin verilmesi OHAL’den bu yana Valilik tarafından yasaklandığı bilinen sendikal yürüyüşlerin ilki oldu.

Eğitim-İş Sendikası 3 Mart 2019 Pazar günü sabah saatlerinde Ankara Ulus Meydanı'nda bulunan 1. Meclis önünde yaklaşık üç bin kişiyle bir basın açıklaması yaptı.

OHAL'den sonra ilk defa - Resim : 1

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım yaptığı açıklamada; “Ulusal birliğin mihenk taşı Tevhid-i Tedrisat ile ülkedeki eğitim kurumları tek elde toplanmış, Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılmasıyla modern hukukun önü açılmış ve Halifeliğin kaldırılmasıyla da laik devlet mekanizması için en gerekli adımlardan biri atılmıştır” dedi.

OHAL'den sonra ilk defa - Resim : 2

Orhan Yıldırım siyasi iktidarın eğitim alanındaki uygulamalarını eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet atılımlarını tasfiye etmeye, eğitimimizin temel niteliklerini değiştirmeye yöneliktir. Değiştirilen müfredat, hazırlanan ders programları ve kitaplar, bilimsellikten uzak, çağdaş ve laik ölçütlerden yoksundur. Eğitim yönetimi kadroları da bu anlayışla oluşturulmaktadır. Ulusal değerlerimiz, eğitim sistemimiz içerisinden yasa ve yönetmelikler aracılığı ile çıkarılmakta, karma eğitim ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.”

OHAL'den sonra ilk defa - Resim : 3

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıktıklarını belirten Orhan Yıldırım; “Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz; bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

OHAL’DEN SONRA İLK YÜRÜYÜŞ

OHAL'den sonra ilk defa - Resim : 4

Eğitim-İş sendikası polisle 2 saatlik görüşmeden sonra yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşe 3.000 kişi katıldı. Eğitim-İş, OHAL'den sonra ilk yürüyüşü gerçekleştiren sendika oldu.

OHAL'den sonra ilk defa - Resim : 5

Şenol Çarık

Odatv.com

OHAL'den sonra ilk defa - Resim : 6

anıtkabir eğitim iş ohal arşiv