Odatv'nin ortaya çıkardığı cinsel istismar davasında büyük ceza

Odatv’nin Giresun’da ortaya çıkardığı, Kuran Kursu’nda cinsel istismar skandalının görüldüğü davada karar 7 ayda çıktı...

Odatv’nin Giresun’da ortaya çıkardığı, Kuran Kursu’nda cinsel istismar skandalının görüldüğü davada karar 7 ayda çıktı.

Kuran Kursu’nda yatılı kalan öğrencilere birçok kez cinsel istismarda bulunan Halil İbrahim U.’ya toplamda 203 yıl 171 ay 45 gün ceza verildi. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

Geçen Aralık ayında Giresun'un Alucra ilçesindeki bir hafızlık kursunda 13 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Odatv'nin ulaştığı iddianameye göre kursta hafız olarak görev alan Halil İbrahim U., yatılı kalan öğrencilere akşamları cinsel istismarda bulundu. Şüpheli 29 Ağustos 2016’da gözaltına alınırken 30 Ağustos 2016 tarihinde de tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Çelik'in hazırladığı iddianameye göre olay, çocukların yaşadıklarını ailelerine söylemeleriyle ortaya çıktı.

Şüpheli Halil İbrahim U.'nun yatılı hafızlık kursunda, geceleri çocuklarla yalnız kaldığı, tek tek çocukları odaya kilitleyerek pantolonlarını indirdiği ileri sürülüyordu.

İddianameye göre çocukların cinsel organlarıyla oynayan, arkalarına parmağını sokan şüphelinin, çocuklara etek tıraşı yaptığı ayrıca banyo yaparken izlediği ve mastürbasyonun nasıl yapıldığını gösterdiği belirtiliyordu.

İddianamede çocuklara porno izlettiği ileri sürülen Halil İbrahim U.'nun, "Ergenliğe girmiş misiniz bakayım kalkıyor mu" diye sorduğu da aktarılıyordu.

Aralık ayında hazırlanan iddianamenin ardından başlatılan dava 7 ay sürdü. Karar duruşmasına Giresun Barosu’ndan Baro Genel Sekreteri Av. Murat Bektaş, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Özge Üstün, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sevil Göksüzoğlu, Kadın Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Safiye Şule Karahasan ile TBB Delegesi Av. Ahmet Köksal katıldı.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Olayın Odatv’de haberleştirilmesinin ardında davaya müdahil olan Giresun Barosu’nun Başkanı Avukat Soner Karademir ise kararın açıklanmasının ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Giresun Barosu olarak, kamu vicdanı adına bu konudaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi belirtir, Emeği geçen tüm meslektaşlarımıza, Çocuk Hakları Komisyonu Üyelerimize ve Komisyon Başkanımız Av. Özge Üstün’e gayretleri nedeniyle teşekkür ederiz. Çocuklarımızın daha iyi yaşam şartlarına, daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşeni yapacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

Mert Taşçılar

Odatv.com

Odatv'nin ortaya çıkardığı cinsel istismar davasında büyük ceza - Resim : 1

Giresun kuran kursu cinsel istismar ceza arşiv