ODATV TUTTUĞUNU KOPARIYOR

Başbakan Erdoğan’ın, “Şu YARSAV’ı bir şekilde halledeceğiz” demesinden sonra YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun başına iki “iş” geldi....

Başbakan Erdoğan’ın, “Şu YARSAV’ı bir şekilde halledeceğiz” demesinden sonra YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun başına iki “iş” geldi. Birincisi, evinin tam önünde, evini gösteren bir krokinin bulunmasıydı. Türkiye ve Türk medyası bu olayı Odatv’den öğrendi.

İkincisi bir sosyal paylaşım sitesi olan facebook hesabının kapatılmasıydı. Görünürdeki yegane sebep, Eminağaoğlu’nun Yargıtay’daki davasının beraatle sonuçlanmasının ardından yaptığı konuşmanın video bandını facebook hesabına yüklemesi ve “12 Eylüllere Hayır” başlığını koyduğu bu konuşmanın tıklanma rekorları kırmasıydı.

Mesajların bıçak gibi kesilmesi dikkatini çekince, Eminağaoğlu ne olduğunu araştırdı ve hesabının kapatıldığını gördü. “Bir yanlışlık veya arıza var” düşüncesiyle facebook yetkililerine mesaj atıp, bilgi ve hesabının açılmasını istedi. Facebook’tan öyle bir cevap geldi ki… Eminağaoğlu, “uygunsuz davranmak, tanımadığı kişilere arkadaşlık teklifinde bulunmak, flört arayışında” bulunmakla itham edildiği gibi, “Kararımız kesindir” deniliyordu.

Türkiye tüm bu detayları yine odatv’den öğrendi. Milliyet Gazetesi haberimizi, “Facebook ekibi Eminağaoğlu’nun hesabını kapattı” diye verirken, yandaş medya ve siteler bu sansürü büyük tezahüratlarla karşıladığı gibi, Eminağaoğlu’nu resmen “tacizci” ilan etti.

Ancak Odatv’nin gücü, Facebook’u da yandaşları da dize getirdi. “Kararımız kesindir” diyen facebook, Eminağaoğlu’na yeni bir mesaj gönderip, “Verdiği rahatsızlıktan dolayı özür diledi, yanlışlıkla kapatılan hesabın hemen açıldığını” bildirdi.

Bu son gelişme medyanın maskesini bir kez daha öyle düşürdü. Eminağaoğlu’na hep bir ağızdan “tacizci” diyenler, yeni haberin “h”sini bile görmediler… Ama beraberinde belleklerde, “İnternet dünyası da mı iktidarın kontrolünde?..” gibi önemli bir soru bıraktı. Yaşadıklarını, “İşte gerçek sivil internet andıcı budur” diye özetleyen Eminağaoğlu’nun, işin peşini bırakmadığını, Anayasa referandumu çalışmaları biter bitmez konuyu mahkemeye taşıyıp, hesabının kimler tarafından kapatıldığının mutlaka ortaya çıkarılmasını isteyeceğini de duyuralım.

MEDYADAN DOĞRU HABERLER

Geçen hafta medyadan verdiğimiz iki haber daha ses getirdi. Değerli yazar Mine G. Kırıkkanat’ın gazetesi Vatan tarafından sansürlenen yazısını yayınladık. Ertesi gün Sözcü gazetesi de o yazıyı sürmanşetten verdi. Radikal’deki yönetim değişikliği sonucu değerli yazar Haluk Şahin’in işine son verileceğini yazdık. Sayın Şahin bunun doğru olmadığını söyledi ama sonunda bir veda yazısı yazarak ayrıldı.

SİZDEN HABERLER

“Özgürce” rumuzlu yorumcumuz Osman Eren’i artık hepiniz tanıyor olmalısınız. 2010 başından beri haftanın yorumlarına en çok girenlerin listesini gönderdi diye iki hafta önce kalemimizi kendisine bıraktık. Ama o işi iyice abarttı ve her hafta bu işin çetelesini tutup göndermeye başladı. “Özgürce”nin listesinde başı çekenler buna ne der bilemiyoruz.

Ayrıca bir görünüp bir kaybolan “Malazgirt 1071” rumuzlu kıdemli yorumcumuz da haftanın yorumları konusuna takmış, eleştiren bir yorum yazdı. Başka yorumcular da ona “eğlenceli” yanıtlar verdiler. İlgilenenler geçen haftaki Odabudsman’ın altındaki yorumlara bakabilirler. Şaka bir yana, haftanın yorumlarına seçilenler için çok uzun olmamaları dışında herhangi bir ölçümüz yok, editörlerimiz hoşlarına gidenler arasından gelişigüzel seçiyorlar. Uzun olup da herkesin görmesini istediklerimize de işte “özgürce”nin ki gibi bir kulp takıp yayınlıyoruz!

HAFTANIN YORUMLARINDAN SEÇMELER

En kestirmeci

Kebikeç

Sayın AVCI siz en iyisi cemaatçi olamayanları açıklayın kısa yoldan, hem daha az yer tutar hem de daha çabuk olur (CEMAATÇİ POLİSLERİ AÇIKLAYACAĞIM)

En titreme uzmanı

özgürce

Eğer kriter titremekse Azer Bülbül’ü unutanın ben taa... (BASKETE NİYE MÜSLÜM BABA?)

En mağdur

Dara Çolakoğlu

Hanefi Bey! Boşuna yırtınmayın. Savcı sizin bıyık şeklinizi beğenmiyor. O, beni seviyor. (AVCI SAVCILARI BOŞUNA BEKLİYOR)

En tedbirli

Hurgezgin

"Derin sessizlik" bitti, Yoklama atışları başladı, demek ki büyük taarruz yakın. Arkadaşlar şimdiden şemsiyelerinizi hazırlayın yakında gökten "belge" yağmaya başlayacak. (ÖNDER AYTAÇ BAŞBAKAN'A HANGİ KONUDA KILAVUZLUK YAPTI?)

En atasözü uyarlamacı

ahmet cinar

Kılavuzu karga olanın burnu uzarmış.. (ÖNDER AYTAÇ BAŞBAKAN'A HANGİ KONUDA KILAVUZLUK YAPTI?)

En karamsar

zeleme1923

gemi limana geldi de, içindeki tayfa aynı tayfa mı, o geminin bir kamarası artık bir mescit olmuştur, sıra diğer kamaralarda… (SON İKİ YILI TARİH FARKLI YAZACAK)

En duygusal

Cay'Da Cira

Hay okumaz olaydım. Yazının sonuna doğru gözyaşlarından ekranı göremez hale geldim. Gecenin yarısında kızımı uykusundan uyandırdım, sarıldım öptüm kokladım. (ANNEMİ BİR DAHA GÖRMEDİM)

En parite avcısı

saptirma

başbakan milli gelir rakamlarını mitinglerde dolar yüksekken TL düşükken $ kurundan veriyor. Kurnazzzz (BORSA “EVET”LE UÇACAK, YA HALK)

En yalın

rodion

tek kişilik darbeci, tek kişilik mücadelesine devam ediyor... (GENELKURMAY BAŞKANI’NIN AĞLADIĞI BİR ÜLKEDE SEN AĞLAMIŞSIN ÇOK MU)

En gülümseten

ulus

Zavallı kurdele. Kimlerin eline düşmüş (BÜLENT ARINÇ DARBECİ KENAN PAŞA’DAN NASIL HESAP SORDU)

Odabudsman

Odatv.com

odabudsman arşiv