Odatv sosyete yazarı TC Ayşe Deniz oldu

Bir adet sosyal medya canavarı olarak son günlerde Twitter ve Facebook’daki isminin önüne TC ekleme furyasını...

Bir adet sosyal medya canavarı olarak son günlerde Twitter ve Facebook’daki isminin önüne TC ekleme furyasını ilgi ile izliyorum. Millet resmi dairelerin logolarından, tabelalarından kaldırılan TC ibaresi üzerine tamamen zıvanadan çıktı sayın seyirciler. Demek ki bizim insanımızın kırmızı çizgisi buymuş , her şeyimize dokunuldu gıkımız çıkmadı TC’yi siliyorlar dendi isyanlardayız. Sosyal medyada kimilerinin “klavye silahşörlüğü” diye küçümsediği bir çılgınlık aldı başını gidiyor. Facebook’ta yer gök bayrak, marş, Atatürk resmi, slogan... Bir yabancı girse baksa “Türkiye’de seferberlik” ilan edilmiş diyecek. ”Hasan Celal Güzel düşsün önüme, ben de peşinden dağlara çıkarım” diyen bile var.

Beni takip etmiş olan Odatv okuru siyasi görüşlerimi az çok bilir. Çocukluğumdan beri nerede bir “öteki” var gittim ona yapıştım. Kendimi hep eşcinsellere, azınlıklara, ezilenlere,arka bahçenin ayrık otlarına yakın hissettim. Yani bir nevi “Kendimi Türkiye’de Kürt, Almanya’da Türk, Amerika’da Kızılderili gibi hissettim” (Hahhhaha Sermiyan Midyat’ın Ömür Gedik’le yaptığı söyleşide söylediği bu cümleyi kullanırım ben demiştim valla...cuk oturdu) Kimilerinizin “Haydi yavrum yandan ...Ulusalcılarla oturup TGB’lilerle kalktığını alem biliyor, ne ayaksın sen? “ dediğini duyar gibi olduğum şu dakikalarda “Ulusalcılara, İşçi Partililere eziyet edilmiyor, adamların başkanları, milletvekilleri, aydınları, eşleri dostları hapiste değil... ezilmiyorlar, dayak yemiyorlar, hayatları güllük gülistanlık “ diyen ilk taşı atsın diye cevap veriyorum. KCK,DHKP-C ve Devrimci Karargah’dan tutuklananları destekleyince kutsallaştırıp haksızlık yapıldığını düşündüğümüz askeri, gazeteciyi, milletvekilini savununca “kafatasçısın sen, pis darbeci “ diyen zihniyetten de artık “tiksindiğimi” bildirmeyi bir borç bilirim sevgili okurlar. Kusura bakmasınlar ama kimse “kimin mağdur” olduğunu bana dikte edemez. Ne dediği belli olmayan üç beş tane “sözüm ona” liberalin değer yargılarına göre hareket edecek değilim.

Odatv sosyete yazarı TC Ayşe Deniz oldu - Resim : 1

Ayol gördünüz mü? Benim gibi çelikten sinirlere sahip, üç adet sekiz yaş altı erkek çocuğu olmasına rağmen hala az da olsa akıl sağlığına mukayet olabilen, dünya mülayimi kadını bile zıvanadan çıkardı bu son olaylar, millet nasıl çıkmasın? Sabır taşı olsak çatlarız. (Ayy ben kendi sinir durumumu ölçmek için süper yöntem geliştirdim bu arada, akşam açıyorum Sansürsüz’ü, Yiğit Bulut konuşuyor ben bakıyorum...sonuna kadar dayanabiliyorsam eğer kendimi tebrik edip hayat mücadeleme başarıyla devam ediyorum...Buna dayanan her şeye dayanır)
Bu insanlar durduk yere mi “Terelelli Pictures Presents” durumuna düştüler? Biri memleketin suyuna bir şey attı da içip toplu histeriye mi geçtik? Atla deve de değil bu insanların istediği sadece birisinin çıkıp onlara “neler olup bittiğini açık ve net bir şekilde anlatmasını" istiyorlar. Hepsi bu...Ama yok anam, dahaÇözüm nasıl ola...” derken Sussss barış düşmanı, kan aksın istiyorsun değil mi?” diye vuruyorlar sopayı. Bir gazeteci Akil adamların Malatya toplantısında “Ne güzel konuşuyorsunuz, iyi hoş da PKK çekilme karşılığında ne istiyor?” filan gibi bir laf eder olmuş da adamı dövmekten beter etmişler.
Tutturmuşlar “Halkı barışa ikna etmek lazım” diye. Yahu Türk Halkı Yüzüklerin Efendisi’ndeki Sauron’un ordusu mu? Hep beraber karanlık taraflara filan mı geçtik? Gece uyurken yarasalar saldırdı da vampir mi olduk? Deli miyiz biz ayol? Niye savaş olsun, kan aksın isteyelim? Herkes tabii ki barış olsun istiyor, milleti “barışa” değil barışın “nasıl” olacağına ikna etmeniz lazım ama o konuda tek kelime yok. Sorana dayak, küfür,kıyamet...
PKK silahlarını gömsün elini kolunu sallaya sallaya gitsin diyorsunuz, askerler silah gömdü diye hapiste" diyoruz “Sus pis faşist, o aynı şey mi?”. “Devlet Apo’yla alenen görüşüyor, bir sürü KCK’lı PKK ile iletişim içinde olduğu için hapiste” diyoruz. “Otur aşağı ulusalcı sen KCK’dan ne anlarsın”. Gece gündüz bir fırça bir kıyamettir gidiyor. "Biz anlayamadık ne olduğunu, hele gelin bir anlatın“ diyen Kemal Kılıçdaroğlu suçlu, “Bu ülkeye barış gelecekse onu da biz getiririz, barış bir gelsin ondan sonra konuşuruz” diyenler haklı...
Sinemamızı kapatmayın biz onu çok sevdiydik” dedik attınız gazı, vurdunuz jopu, "Silivri’de ne oluyor ki Genel Kurmay Başkanımız, milletvekillerimiz filan yargılanıyor, biz de bir görsek ne olduğunu" dedik attınız gazı ,vurdunuz jopu ve sonunda başardınız...kafamıza vura vura, gazı ata ata aptal ettiniz demek ki topumuzu birden. Biz anlayamıyoruz bu nasıl bir süreç? Ne oluyor, ne bitiyor? Kim kime ne veriyor? Nereden ne alıyor?
Odatv sosyete yazarı TC Ayşe Deniz oldu - Resim : 2

Valla bir adet Ayşe Deniz olarak benim Barış Sürecinden anladığım şudur:"We have the some possibilities, some big chances, some big okazyons, something like that but what can i do, sometimes? And it's the süreç, that's the süreç. something happened."
Başka bir şey anlayan varsa lütfen bana anlatsın diyor, çözüm dolu günler diliyorum.

TC Ayşe Deniz

Odatv.com

Twitter hasan celal güzel facebook arşiv