ODATV OPERASYONU KOALİSYONU KARIŞTIRDI

İktidardaki koalisyonun cemaat kanadının yürüttüğü Odatv operasyonu, AKP kanadını zor durumda bıraktı. Hükümet, gazeteci tutuklamalarına büyük tepki...

İktidardaki koalisyonun cemaat kanadının yürüttüğü Odatv operasyonu, AKP kanadını zor durumda bıraktı. Hükümet, gazeteci tutuklamalarına büyük tepki gösteren Türkiye ve Avrupa kamuoylarının ikili sıkışması altında bunaldı. Cemaate “biraz yavaş” mesajları veriyor. Seçime giderken meydana gelen bu sürtüşmenin yüzde 42 için “hayırlara vesile” olmasını diliyorum.

“YARGIYA BIRAKALIM”MIŞ!

Özel yetkili savcılık, Odatv davasında bazı delilleri sanıklardan ve avukatlardan sakladı. Ardından “bunlar gazetecilikten yargılanmıyor, elimde açıklamadığım deliller var” dedi. Sonra da bu bazı delileri Nazlı Ilıcak ile paylaşarak dezenformasyon malzemesi yaptı. Yoksa siz hala “yargıya bırakalım” masalına inananlardan mısınız?

KADINLAR GÜNÜ HEDİYESİ

Ülkenin en güzide gazetecileri tutuklanıp Silivri’ye tıkılırken, hükümetin “benim gazetecilerimden” Hüseyin Üzmez tahliye oldu. Suçu, küçük bir kıza cinsel tacizde bulunmaktı. 13 yıla mahkum olmuştu. “ileri demokrasinin” kadınlara pozitif ayrımcılık hediyesi herkese kutlu olsun!

“ÖRGÜTÜN MEDYA AYAĞI” KÖTÜ KOKUYOR

Televizyonlarda yaptığı şamata ile zeka düzeyi ters orantılı olan yeni yetme bir gazeteci var. Halk TV’nin satışı olayında satıcının vekili olarak alıcıyı şantaj yapmakla suçluyor. Ama satıcının malına ne fiyst istediğini söylemiyor. Çünkü söylese milletin dudağı uçuklayacak, olayın püf noktasının bu fiyat olduğu ortaya çıkacak. Cemaat derin devletinin medya ayağı işte bu hokkabazlardan oluşuyor.

BÜYÜK BALIK KİM?

İklim Bayraktar üzerinden yürütülen psikolojik savaşı deşifre edecek bir soru sorayım: bu iddialar gazeteci tutuklama operasyonundan önce ortaya atılsa, kaç kişi tarafından ciddiye alınırdı? Ama iddia sahibi Ergenekon’dan “alınıp” hemen bırakılınca istisnasız her gazeteye manşet oldu değil mi? Odatv’nin bir ay önce bildiği bu iddiaların üstüne atlamamış olması, sorumlu gazeteciliğin kanıtıdır. (Not: İklim Bayraktar serbest bırakılınca “adalet yerini buldu” dedi. Tutuklanan meslektaşları için üzüntü belirtmemiş olmasını dikkatinize sunuyorum.)

EN ÇOK SATAN YALANLAR

Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul’un derin devleti açığa çıkaran kitapları 15 yıl önce yazıldı. O kitaplar yayınlandığında yeni doğan bebekler bugün 15 yaşına geldiler. Derin devleti merak etseler bu kitaplardan öğrenecekler. O bakımdan yeni derin devletin bu yazarları “derin devletle” ilgili gösterme çabası, şaklabanlıktan başka bir şey değildir.

(NOT: Elimde olmayan nedenlerle geçen hafta karşınıza çıkamadım. Bu eksiğimi “erken baskı” yaparak gidermeye çalıştım. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.)
Çelebi Efendi
Odatv.com

çelebi efendi büyük balık iklim bayraktar arşiv